Vilkår

Reijmyre Glasbruk

Reijmyre Glasbruk, grunnlagt i 1810
Her skapes det unik og vakker glasskunst!
Både bruksgjenstander, glasservise og kunstglass produseres året rundt i et kreativt og inspirerende miljø på glassverket i Rejmyre i Östergötland.
Glassblåserøret ble oppfunnet for 2000 år siden, og på Reijmyre blir glasset fortsatt laget for hånd ved hjelp av dette røret.
Den fineste, vanskeligste og mest genuine måten å lage glass på er med den såkalte "driveteknikken", der glassblåseren former glasset for hånd. Flere av Reijmyres glasskolleksjoner lages fortsatt med drevet glass, blant annet glasservisene Antik og Slottet.
En måte for å sjekke om et glass er drevet, er å snu det opp ned. Se og føl deg frem under foten, der skal det finnes et merke etter verktøyet puntelen, et såkalt "puntelmerke". Da vet du at glasset virkelig er drevet.
Glasserviset Antik er laget på glassverket på samme måte siden verket startet opp virksomheten sin i 1810, så her snakker vi virkelig om tidløs design.
Fra Reijmyres kolleksjon har vi begynt med å velge ut det mest unike:

  • Glasserviset Antik, som er laget på samme måte siden 1810 på Glasbruket.
  • Vinglass Slottet, Design Tomas Harila Carlgren og Lars Sjöberg, 1700-tallsdesign.
  • Champagneglass Juhlin, designet av Richard Juhlin. Richard Juhlin blir sett på som verdens fremste champagneekspert.
    Høydepunkter i karrieren: Adlet til ridder i Champagne i 1997. Tok verdensrekord i antall utprøvde champagner i 1998, og holder fortsatt denne rekorden. Han er i dag oppe i flere enn 6000 champagner. Arrangerte og satt i juryen ved "Milleniumstesten" i 1999, en internasjonalt anerkjent konkurranse hvor man kåret verdens beste champagne gjennom tidene.

Reijmyre Glasbruk Reijmyre Glasbruk

Har vi lov til å by på en kake?

For å ge deg best mulige opplevelse på denne side, bruker vi såkalte cookies (kaker). Det er små tekstfiler som spares i datorn eller telefonen din og ger oss informasjon om hvordan du bruker siden vår. De hjelper også til å forbedre oss. Om du fortsetter in på denne siden tillater du dette.

Her kan du lese mer om cookies.