/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Holmegaard

Holmegaard
Holmegaard
På lager
Varemerke

    E

Kategori
Designer
Materiale
Farge
Pris
kr
kr
97 produkter
40 av 97 produkter

Munnblåst glass

Det munnblåste glasset er unikt. Munnblåst glass får vakre små luftbobler i seg, noe som kan ses som et kjennetegn for munnblåst glass.
Glass som i stedet er maskinblåst er laget av verktøy av høy kvalitet. Glasset får like god kvalitet som det munnblåste.

Bredt sortiment

Glassproduksjonen har i dag utviklet seg mye hvis man ser på selskapets første produksjon av grønne glassflasker. I dag kan du blant annet finne hvitvinsglass, snapsglass, drikkeglass og karafler i sortimentet.

Lyslykt

Holmegaards Light Lanterne har oppnådd stor popularitet og finnes i dag i flere forskjellige størrelser og glass. Fin å ha både innendørs og utendørs. Sett den i uterommet eller ved inngangsdøren.

Vase

Innenfor Holmegaards utvalg finnes det flere forskjellige typer vaser. Enten du leter etter en vase for et par blomster, en hel bukett eller bare for å bruke til pynt, finner du den i Holmegaards sortiment. Holmegaard har både små og store vaser i forskjellige design.

Champagneglass/Dessertglass

De originale glassene i serien Stub passer like godt til champagne, som til drinken eller desserten. Glassene er designet av Grethe Meyer og er både stilige og praktiske.

Jul

Holmegaard har produsert flere glass med julemotiver, inkludert hotdrinkglass, snapsglass og vannglass. I samme serie er det også stearinlys med julemotiver. Julemotivene er i form av julestrømper, julenisser og lysestaker. Serien Holmegaard Christmas kommer tilbake hvert år når julen begynner å nærme seg. Perfekt til gløggfesten og julemiddagen.

Ta vare på glasset

Ta vare på glasset på rett måte, så holder det lengre. Det er noen aspekter som kan være bra å ta hensyn til.

Hardhet på vannet

Skal du vaske glassene dine i oppvaskmaskinen, spiller vannets hardhet en rolle. Holmegaard råder glasseiere til å holde rede på vannets hardhet for å justere oppvaskmaskinens innstillinger deretter. Et mykt vann kan føre til glaukom/glasspest. Hardt vann kan skape avleiringer på glasset. 

Temperatur

Vask helst ikke glassene dine i oppvaskmaskinen på høyere enn 55 grader.

Riktige proporsjoner

Det er viktig å bruke riktig mengde med skyllemiddel og oppvaskmiddel. Det skal anpasses etter vannets hardhet, oppvaskmaskinens program og hvor full oppvaskmaskinen er .

Historie

Holmegaards historie strekker seg over hundre år tilbake i tiden. Det hele startet i Danmark, på sør Sjælland i byen Næstved.

1823

Greven Christian Danneskiold-Samsøe søkte tillatelse fra kongen om å starte opp et glassverk ved Holmegaard Mose. Danneskiold-Samsøe døde dessverre i år 1823, uten å ha fått svar fra kongen. Straks etter hans bortgang kom beskjeden fra kongen om at søknaden hadde blitt godkjent.
Christian Danneskiold-Samsøe hadde etterlatt seg enken Henriette Danneskiold-Samsøe, som bestemte seg for å etablere glassverket, til tross for sin manns død.

1825

Glassverket ble plassert ved mosen. Fordelen med dette var at man kunne bruke torven som var på mosen for å kunne fyre i ovnene der man brente glass.
I begynnelsen ble det bare produsert grønne flasker til snaps og øl, men ganske snart utviklet glassverkets produksjon seg. Glassblåsere ble invitert til å jobbe og tilbudet vokste.

1900

Samarbeidet med glasskunstnere tok fart under 1900-tallet.

2010

Siden 2010 er Rosendal Design Group eiere av varemerket.