/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Stoff Nagel

STOFF Nagel er en designklassiker som har eksistert en stund, men som nå har blitt populær igjen - til vår store glede! Designet er elegant, stilrent og tidløst og inviterer til en leken innredning like godt som den passer inn i et mer minimalistisk innredet rom.
Stoff Nagel
Stoff Nagel
Finns i lager
Varumärke

    5

  • A

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
53 produkter
40 av 53 produkter

STOFF Nagel Lysestake

Lysestaken STOFF Nagel ble lansert med stor suksess på slutten av 60-tallet av kunstneren Werner Stoff og arkitekten Hans Nagel. Ideen kom til etter at Hans Nagel hadde falt i skibakken i Alpene og laget tre perfekte hull i snøen med fingrene sine. De tre hullene sådde et frø hos Nagel som omvandlet dem til en lysestake og rester er, som man sier, historie.
Lysestaken kan bygges sammen av flere deler og er like vakker på egenhånd som skulptur, som den er med levende lys i. STOFF Nagel inviterer til å skape din egen lysestake i uendelige formasjoner - et livsprosjekt om du vil. Alle byggedelene i serien passer sammen med hverandre og kan monteres etter ønske.

Farge og materiale

Velg mellom ulike farger og materialer. STOFF Nagel er tilgjengelig i materialene krom, messing og sink i fargene sølv, gull, svart og antikk kobber. Gå heller ikke glipp av tilbehøret som er tilgjengelig til lysestaken.

Tilbehør til STOFF Nagel

Stearin eller Uyuni LED

Vil du bygge opp en større lysestake med en gang, finnes det deler som kan kjøpes i 3-pakning i samtlige farger. Lysene som passer er av en mindre modell, 13 mm i diameter, og kan kjøpes separat hos oss på Cervera. Velg mellom klassiske stearinlys i forskjellige farger eller LED-lysene Uyuni. Til LED-lysene finnes det batterier og en fjernkontroll som kan styre timer, dimme lyset og, hvis det ønskes, tenne alle lysene samtidig. Så smidig og smart!

STOFF Nagel Vase og skål

Bygg sammen din egne unike Nagel lysestake med modulene vase og skål. De er tilgjengelig i samme farger som lysestaken og kan bygges sammen for å skape en skulptur akkurat slik du vil ha den. Her setter bare fantasien grensene!

Vedlikehold

Delene i messing må pusses innimellom hvis man vil beholde den høyglansede overflaten. Messing blir med tiden mørkere og kan få flekker fra fukt og fingeravtrykk, en såkalt patina. Det er en smakssak hva man vil gjøre. Skulle lysestaken din få stearin på seg fra levende lys kan du la den stå en stund i varmt vann for å deretter pusse bort eventuelle flekker med sølvpuss.

Historie

Det var på 1960-tallet Werner Stoff designet den enkle og vakre lysestaken for Hans Nagel. Originallysestaken ble produsert av tyske BMF (Bayerische Metallen Fabrikk) på 1960- og 1970-tallet. Nå har det danske designselskapet STOFF Copenhagen gjenlansert STOFF Nagel under varemerket med samme navn, utifra designduoens originaltegninger. Man kan gjerne si at den er her for å bli.

Hans Nagel og Werner Stoff

Designerne Hans Nagel og Werner Stoff som sammen har skapt STOFF NAgel, møttes i et designkollektiv i Köln. Mens Nagel var interessert i å designe gjenstander for det dekkede bordet, interesserte Stoff seg for objekter uten hjørner. Lysestaken er kanskje deres mest populære verk.