Satake
I Satakes sortiment finner du stekepanner i karbonstål og støpejern, samt japanske kniver av høyeste kvalitet. Ønsker du å oppdatere kjøkkenet med japanske kjøkkenkniver, har Satake det du leter etter. I tillegg til kjøkkenkniver og stekepanner, finner du også støpejernsgryter, bordgriller og mye mer i Satakes sortiment.



På lager
Kategori
Varemerke
Serie
Materiale
Produksjonsland
Farge
Pris
kr
kr
123 produkter
40 av 123 produkter
Satake stekepanne og kniv
På japansk betyr Houcho kniv, og det er også navnet Satake har gitt til sin mest populære knivserie. Er du på jakt etter kjøkkenkniver av høyeste kvalitet, er en Houcho-kniv det perfekte valget for deg. Satake tilbyr også populære stekepanner i karbonstål eller støpejern.
Håndtak i magnoliatre og knivblad av stål
Knivene er laget av stål av høyeste kvalitet, og håndtakene består av magnoliatre. Magnoliatreet er motstandsdyktig mot vann, noe som gjør at du kan skylle av knivene etter bruk. Det svarte bolsteret, som skaper en elegant kontrast, er laget av plast.
Noen populære kniver i serien Houcho:
- Kokkekniv, 21 cm
- Kokkekniv, 17 cm
- Santokukniv, 17 cm
- Grønnsakshakke, 17 cm
- Filékniv, 17 cm
- Brødkniv, 24 cm
- Sashimikniv, 21 cm
Houcho knivsett
I Houcho serien finner du flere knivsett. Med et knivsett blir du raskt godt rustet på kjøkkenet. Et knivsett er også en perfekt gave til den matlagingsinteresserte, eller til noen som nettopp har flyttet hjemmefra.
Satake Kuro
Satake Kuro er serien som tør å skille seg ut. Knivens damaskerte blad er håndhamret, noe som gir en fantastisk overflate. I tillegg til at det er en estetisk vakker kjøkkenkniv, er den også utrolig effektiv. Den ujevne overflaten på knivbladet gjør det lettere å skjære, siden det ikke oppstår noe vakuum. Finn den beste japanske kniven for deg blant alle knivene i Kuro serien.
Noen populære kniver i serien Kuro:
- Kiritsuke, 23 cm
- Santoku, 18 cm
- Universalkniv, 15 cm
- Brødsag, 25 cm
- Chopper, 18 cm
- Hakkekniv, 14 cm
Japanske kniver
De japanske knivene skiller seg på mange måter fra mange andre kniver. I den japanske kulturen har sverdet, også kalt Katana, lenge spilt en viktig rolle.
Harde og skarpe kniver
Allerede på 700-tallet brukte samuraikrigere Katana. For å lage sverdet brukte smedene det japanske Tamahagane-stålet. Tamahagane-stål er mykt, men ved å brette stålet 16 ganger fjernes urenheter, og stålet blir dermed hardere. Denne teknikken kalles damaskering.
Da Japan begynte å handle med USA og vesten, ble det forbudt å produsere sverd. Smedene begynte da i stedet å lage kniver med samme teknikk. Resultatet ble harde og skarpe kniver. Har du først investert i en japansk kniv, vil du sannsynligvis snart ønske å utvide samlingen din.
Knivstativ og knivlist
Oppbevar knivene dine på riktig måte for at de skal vare så lenge som mulig. Med en knivblokk eller en knivlist har du alltid kontroll på hvor knivene dine er, samtidig som de unngår å slites mot hverandre. I tillegg slipper du risikoen for å skade deg, noe som lett kan skje dersom knivene ligger løst i kjøkkenskuffen.
Bordgrill
Med en japansk bordgrill blir grillingen en sosial aktivitet der alle kan delta. Sett grillen på bordet, legg på det dere skal grille, og sett dere rundt bordet. Med Satakes japanske bordgrill blir det enda morsommere å grille.
Støpejernsgryte
Satake har flere støpejernsgryter i sitt sortiment. Grytene finnes i ulike størrelser. Er du på jakt etter en solid støpejernsgryte, bør du ta en titt på Satakes utvalg av gryter.
Støpejernsgryte med glasslokk og trelokk
Mange av støpejernsgrytene kommer med både et glasslokk og et trelokk. Glasslokket er praktisk å bruke under tilberedning, mens trelokket er vakkert å legge på når det er tid for servering.
Om Satake
Det japanske merket, som har vært tilgjengelig i de nordiske landene siden slutten av 1990-tallet, har oppnådd stor popularitet blant både profesjonelle kokker og entusiastiske amatører.