/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Skeppshult

Skeppshult Støperi ble grunnlagt allerede i 1906 da Carl E Andersson kom hjem til Småland fra Nord Amerika. Siden den gang har mye skjedd, men samtidig er mye det samme; kunnskapen, håndverket og vurderingene er de samme.
Skeppshult
Skeppshult
Finns i lager
Varumärke

    &

  • A

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
0 produkter
Skeppshult Støperi er det eneste gjenværende støperiet i Skandinavia som produserer husholdningsprodukter i støpejern. 
Skeppshults produkter er produsert håndverkmessig i fabrikken i Småland. Hvert produkt sjekkes og kvalitetssikres i snitt 10 ganger av Skeppshults erfarne produksjonspersonale. Derfor tåler Skeppshults produkter hardt bruk, som høy varme og stekespader i stål, år inn og år ut. 

Støpejernsgaranti fra Skeppshult

25 års støpejernsgaranti medfølger alle Skeppshults støpejernsprodukter.

Skeppshult støpejern

Alle produktene til Skeppshult produseres av nøye kontrollert råmateriale uten innblanding av “kjemikalier”. Det er natur- og miljøprodukter som kun krever enkel vedlikehold uten tilføring av for eksempel oppvaskmiddel. Forbehandling skjer med KRAV-merket rapsolje, noe som gir et økologiskt “non-stick” belegg og gir produktet dets svarte utseende. Støpejernsproduktene har en eksepsjonell lang levetid.
Skeppshult verner om miljøet og bruker egen strøm til ovner i form av vann- og vindkraft. I ovnene smelter de støpejernet som helles i sandformer av støpemesteren. Det krever dyktighet og presisjon for å oppnå den høye kvaliteten som Skeppshult har på sine produkter. Sandformene er laget for å kunne tåle den ekstreme varmen fra støpejernet, og med over 100 års erfaring har de funnet den perfekte sammensetningen.

Produksjon

Takkjernet smelter i ovner som kommer opp i 1500 grader. Når støpejernet har smeltet, helles det i sandformer og så venter man til de avkjøles. Når de er avkjølt slås sandformene i stykker. Hver stekepanne og pepperkvern er unik i og med at sandformene lages på nytt. Om og om igjen brukes sanden som presses til nye former og blir til unike stekepanner i støpejern. Så behandles, slipes og tilslutt brenner man inn olje i produktet for å få til deres holdbare overflate.
Til slutt sorterer man ut produkter som ikke holder den høye kvaliteten som Skeppshult utlover. Stekepannene som blir utsortert smeltes ned igjen og blir til en ny stekepanne. En del av dem blir også sortert ut til en andre sortering som Skeppshult selger i sin butikk som andresortering. Stekepannene og produktene som blir godkjente sendes videre til oss på Cervera for eksempel. Håndtaket monteres og stekepannen kan selges hos oss.

Naturlige råvarer

Til forskjell fra mange øvrige plastbelagte stekepanner i aluminium bruker Skeppshult kun naturlige råvarer. En stekepanne i støpejern holder utrolig lenge og tåler dessuten utrolig høye temperaturer ved matlaging. Du får et holdbart produkt som kan vare gjennom generasjoner. 

Fordeler med Skeppshults støpejernsprodukter

Jevn varmefordeling
Fungerer på alle varmekilder inkludert induksjon
Svensk håndverk
Lang holdbarhet
25 års garanti på støpejernet
Helt resirkulerbart
Blir bedre desto mer du bruker pannen din

Vedlikeholdsråd

Skyll av pannen din med kun vann og ikke bruk oppvaskmiddel. Hvis du trenger en ordentlig rengjøring, dekk pannen med grovsalt, varm på høy temperatur i 1-2 minutter og tørk av med papir. Pannen blir grå, men da kan du dryppe litt olje på et papir og smøre inn pannen. Still den på varmen igjen og når pannen er svart har oljen brent seg inn.

Produkter 

Skeppshult har et bredt utvalg av ulike produkter i støpejern som stekepanne, grillpanne med lokk, traktørpanne, grillplate, pannekakepanne, wokpanne, minigryte og gryte med lokk, plettpanne, eggepanne, gratengform med mer.