/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lion Sabatier

Lion Sabatier designer og produserer franske høykvalitets kniver for hvert moment på kjøkkenet. Knivene kjenner du igjen på logoen der det er avbildet en løve, dyrenes konge, som står for styrke, smidighet og overlegenhet. Hvilket symbol kunne vel passet bedre for de høyklassete knivene?
Lion Sabatier
Lion Sabatier
På lager
Varemerke

    B

Kategori
Materiale
Farge
Pris
kr
kr
23 produkter
23 av 23 produkter
Knivene er helsmidde, noe som betyr at de er smidd i ett stykke og er optimalt balanserte i hånden som gir deg total kontroll og presisjon, uansett om du er en profesjonell kokk eller en glad amatør.
Hos oss på Cervera finner du kniver fra Lion Sabatier til alle anledninger på kjøkkenet - filékniv, kokkekniv, brødkniv, grønnsakskniv og kjøttkniv.

Franske kniver

Nå for tiden er navnet Sabatier nesten synonymt med franske kvalitetskniver, og det er lett å forstå hvorfor. Mange profesjonelle kokker foretrekker de franske knivene fremfor for eksempel tyske, ettersom de er tynnere, kortere og spissere, noe som skal gi en lettere, raskere kniv som tilbyr høy presisjon - hvem takker vel nei til det?

Lion Sabatier kullstål

Knivene er laget av kullstål eller rustfritt stål og er smiff i ett stykke, noe som gir kniven stabilitet. Sammen med smiprosessen gjør de nøye utvalgte materialene knivene til best i klassen, både når det gjelder skarphet, raskhet og bekvemhet. Håndtakene er enten laget i vakkert oliventre eller polyoxymethylen, et enormt slitesterkt materiale som passer perfekt til kniver.

Tradisjon møter modernitet

Sabatier kniver har en lang håndverkstradisjon bak seg. De produseres fortsatt i Frankrike, men i dag møter håndverkstradisjon modernitet i fabrikken og knivene lages både med maskiner og for hånd. Den siste touchen settes alltid for hånd når kniven formes og slipes for å oppnå perfeksjon.

Hva er Sabatier?

Kanskje du har sett andre kniver som heter det samme. Dette er fordi navnet Sabatier ikke er et varemerke, men en kvalitetsbetegnelse for kniver laget i Thiers-regionen i Frankrike. Varemerket Lion Sabatier ble registrert allerede i 1812 som det første varemerket under kvalitetsbetegnelsen og det er ofte man refererer til nettopp Lion når man prater om knivene. Lion er den eneste produsenten under Sabatier som får bruke løven som symbol og det første varemerket som fikk bruke Sabatier i navnet sitt.

Historien bak løven

I den lille franske byen Thiers går historien om knivproduksjon langt tilbake. Her har man nemlig produsert kniver helt siden middelalderen! En stund var det forvirring om hvilken produsent som var hvilken. Navnet Sabatier hadde nemlig blitt tatt i bruk av to forskjellige familier, og når begge familiene begynte å lage kniver ble alle kalt for Sabatier-kniver. Når knivene ble populære var ikke andre produsenter sene på ballen, men begynte også å bruke samme navn på sine kniver. Til slutt ble den franske regjeringen nødt til å ordne opp i rotet og bestemte at alle produsenter måtte legge til et symbol eller en bokstav etter navnet, for at man skulle kunne skille dem. Slik ble løven til, som i dag er sterkt forbundet med varemerket.

Edonist, Ideal og Ideal Provence

Lion Sabatier lager kniver i tre populære serier: Edonist, Ideal og Ideal Provence. Her kan du lese mer om de ulike seriene.
  • Edonist
  • Ideal
  • Ideal Provence