/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kay Bojesen

Kay Bojesen
Kay Bojesen
Finns i lager
Varumärke

    R

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
89 produkter
40 av 89 produkter
Kay Bojesen ble født i 1886 i København. Han var sølvsmed og designer, og jobbet som lærling hos Georg Jensen fra 1906 til 1910. Deretter bega han seg til Tyskland for å utdanne seg videre. Han jobbet som sølvsmed i Paris før han startet sitt eget firma i København i 1913. I 1922 begynte han å designe leker av tre. Den stilen vi kjenner han igjen for i dag, begynte han å praktisere i 1928. Kay Bojesen ble kunstnerlig leder for Bing & Grøndahl i årene 1930-1932 før han gikk tilbake til å ha sitt eget verksted for leker i tre og smidd i sølv.
Kay Bojesen oppnådde store fremganger både innen bestikk- og leketøydesign. Bestikket han skapte i 1938 vant han førstepremie for på Milano Triennalen i 1958. Prisen het Grand Prix og deretter gjorde bestikket også det. Hans lekne og samtidig stilfulle trefigurer er i dag populære interiørdetaljer hjemme hos mange designmedvitende.

Leker i tre

Kay Bojesens design er lett å gjenkjenne. Lekene hans i tre er fine å kombinere med hverandre, på samme måte som de gjør seg godt hver for seg. Lekene er både elegante og lekne. Det gjør kanskje ikke noe om ikke lekene ryddes vekk, hvis man likevel helst vil ha dem fremme?
Lekene fungerer like godt som dekorasjon som til å leke med. Det gjør at designet fra Kay Bojesen er en like fin dåpsgave som den er som 60-årsgave.

Apen

Kay Bojesens ape i tre har blitt en designklassiker. Apen finnes i forskjellige størrelser, tretyper og beisinger. Det sies at Bojesen lagde apen for at den skulle fungere som en krok hjemme på barnerommet. De lange armene og benene skulle gjøre det enkelt for barna å henge opp ting på apen.
År 2021 er apens 70-årsjubileum. Jubileumsapen er laget av gjenvunnet tre som er sammensatt til et elegant mosaikkmønster. Apen produseres for hånd av Brdr Krüger i Danmark, det gjør hver ape helt unik.

Fugl

En annen klassiker i tre av Bojesen er turtelduene Lovebirds. Lovebirds består av to fugler som du kan plassere ved siden av hverandre, akkurat som du vil. Fuglene finnes i forskjellige størrelser og tretyper og er fine å sette i bokhyllen eller på en kommode.
Lundefuglen er en annen fugl av Bojesen. Fuglen i bok er håndmalt. Fuglen passer like godt på barnerommet som i stua.
Songbirds er serien med fugler som under årene har blitt laget i flere forskjellige fargevarianter, men alltid med samme form. Man kan ikke bli annet enn glad av en Sangfugl i en lysende farge.

Flodhest

Flodhesten kombinerer både design og funksjon. I flodhestens munn kan du plassere et hvitt kritt eller en annen slags penn. Med det hvite krittet kan du dekorere flodhesten din eller skrive påminnelser til deg selv eller noen andre som du etterpå lett kan tørke av. En leken figur som gjør seg like godt på skrivebordet som i bokhyllen.

Hund

En hund fra Kay Bojesen er den perfekte gaven til hundeelskeren. Kanskje du alltid har hatt lyst på en dachs, men omstendighetene har gjort at du ikke har kunnet anskaffe en? Nå kan du få en lettstelt dachs i valnøtttre.