/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kay Bojesen

En Kay Bojesen ape eller leke i tre er en klassisk gave og dåpsgave. Kjøp til en studentlue eller nisselue til disse fantastiske apene i tre, så blir de en perfekt gave til studenten eller julegave! På Cervera finnes også mange andre Kay Bojesen Denmark trefigurer som Lundefugl, Lovebirds og elefant.
Kay Bojesen
Kay Bojesen
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
127 produkter
40 av 127 produkter

Kay Bojesen Ape

Kay Bojesens ape i tre har blitt en designklassiker. Det sies at han lagde apen for at den skulle fungere som en krok hjemme på barnerommet. De lange armene og benene skulle gjøre det enkelt for barna å henge opp ting på apen.
En ape er laget av 31 ulike deler og treapen finnes i forskjellige størrelser og treslag, så de er perfekte samleobjekter. De forskjellige størrelsene på apene er:
  • Mini: 9,5 cm høy
  • Liten: 20 cm høy
  • Medium: 28 cm høy
  • Stor: 46 cm høy
Apene er laget av forskjellige treslag. De vanligste tretypene er teak og limba, mørkbeiset eik, ubehandlet eik, røkt eik og kombinasjonen teak, valnøtt, eik, ask og lønn. Du kan også kjøpe til sesongtilbehør som en nisselue, midtsommerkrans eller studentlue i tre som passer til de danske designapene.

Kay Bojesen treleker


I tillegg til apen, finnes det flere andre treleker i hans design. De er lette å gjenkjenne og fine å kombinere med hverandre, på samme måte som de gjør seg godt hver for seg. Lekene er både elegante og lekne og fungerer like bra som leker som dekorasjon. Det gjør at de er veldig populære som babyshowergave, studentgave, dåpsgave eller annen jubileumsgave.

Kay Bojesen Sangfugl

En annen klassiker i tre av Bojesen er turtelduene Lovebirds. Lovebirds består av to fugler som du kan plassere ved siden av hverandre, akkurat som du vil. Fuglene finnes i forskjellige størrelser og treslag og er fine å sette i bokhyllen eller på en kommode. Lundefuglen er en annen fugl av Bojesen. Fuglen i tretypen bok er håndmalt. Songbirds er serien med fugler som i løpet av årene har blitt laget i flere forskjellige fargevarianter, men alltid med samme form. Man kan ikke bli annet enn glad av en Sangfugl i en herlig fargerik farge.

Kay Bojesen Flodhest

Flodhesten kombinerer både design og funksjon. I flodhestens munn kan du plassere et hvitt kritt eller en annen slags penn. Med det hvite krittet kan du dekorere flodhesten din eller skrive påminnelser til deg selv eller noen andre som du siden lett kan tørke av. En leken figur som gjør seg like godt på skrivebordet som i bokhyllen.

Kay Bojesen Hund

En trehund er den perfekte gaven til hundeelskeren. Kanskje du alltid har hatt lyst på en dachs, men omstendighetene har gjort at du ikke har kunnet anskaffe en. Nå kan du få en lettstelt dachs i valnøtttre.

Hvem var Kay Bojesen

Kay Bojesen ble født i 1886 i København. Han var sølvsmed og designer, og jobbet først som lærling hos Georg Jensen fra 1906 til 1910. Deretter bega han seg til Tyskland for å utdanne seg videre. Han jobbet som sølvsmed i Paris før han startet sitt eget firma i København i 1913. I 1922 begynte han å designe leker av tre. Den stilen vi kjenner han igjen for i dag, begynte han å praktisere i 1928. Kay Bojesen ble kunstnerlig leder for Bing & Grøndahl i årene 1930-1932 før han gikk tilbake til å ha sitt eget verksted for leker i tre og sølvsming.
Kay Bojesen oppnådde store fremganger både innen bestikk- og leketøydesign. Bestikket han skapte i 1938 vant han førstepremie for på Milano Triennalen i 1958. Prisen het Grand Prix og deretter gjorde bestikket også det. Hans lekne og samtidig stilfulle trefigurer er i dag populære interiørdetaljer hjemme hos mange designmedvitende.

Kay Bojesen på Cervera

Både bestikket hans og de lekne, men samtidig stilfulle trefigurer er i dag veldig populære og vi på Cervera er stolte av å kunne tilby disse danske designklassikerne til våre kunder!