/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Rosenthal

Rosenthal er en verdenskjent, tysk porselensfabrikk som har eksistert siden 1879, med en lang tradisjon for å lage porselen, glass og interiørdetaljer. Versace er et av mange motehus som designer produkter til Rosenthal. Her finner du alt fra tallerkener, kopper og krus til lysestaker og bestikk. 
Rosenthal
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
88 produkter
40 av 88 produkter
Mange velkjente og populære produkter og porselensserier har blitt utviklet gjennom prestisjefylte og innovative samarbeid med ulike designere. Versace er et av mange motehus som har designet, og fortsatt designer, produkter for Rosenthal. I det store sortimentet finnes alt fra klassiske middagstallerkener og bedårende kopper til elegante lysestaker og bestikk.
Rosenthal er en porselensgigant som kan skilte med mange priser og utmerkelser for sitt stilfulle og banebrytende design, samt flertallet designklassikere som er representert på verdenskjente museer verden rundt. I løpet av sin mer enn 140 år lange historie har Rosenthal virkelig satt navnet sitt på kartet som en porselensprodusent av rang, og har også utvidet sortimentet til å inkludere andre detaljer for interiørdesign enn kun porselen.

Fra porselenspioner til internasjonalt designselskap

Philipp Rosenthal dro til Amerika i en alder av 17 år. Der jobbet han først i oppvasken og avanserte deretter til å bli selger av porselen, noe som vekket interessen og lidenskapen hans for porselen. Da han etterhvert kom tilbake til Tyskland i 1879, grunnla han porselenselskapet Rosenthal i det sørøstlige Tyskland, i byen Selb.
Med kommersielle suksesser som askebegeret “Hvilested for brennende sigarer” og den bestselgende porselensserien Maria - oppkalt etter Rosenthals kone - gjorde Rosenthal seg bemerket i porselensindustrien ved århundreskiftet og tidlig på 1900-tallet. Sønnen Philip Rosenthal Jr. kom deretter til å ha stor innflytelse på selskapet, spesielt i løpet av tiden som VD mellom 1958 og 1981. Han satte sitt preg på selskapet ved å oppmuntre til stadig utvikling og innovasjon. Fabrikken Rosenthal am Rothbül som ligger i Selb ble bygget i 1967 i en pre-funksjonalistisk stil av den tyske arkitekten Walter Gropius. Her er fortsatt produksjonen basert den dag i dag.
Produksjon
Rosenthal produserer porselenet sitt i fabrikken i Selb, men også i den tyske byen Speichersdorf. Disse to fabrikkene er verdensledende produksjonsprodusenter med store investeringer i bærekraftig produksjon og ressurseffektivitet gjennom fremtidsrettede investeringer. Rosenthal har fremgangsrikt implementert energistyringssystemer i henhold til ISO 50001 i fabrikkene, noe som la grunnen for det vellykkede arbeidet med kvalitet, sikkerhet og bærekraft som er sertifisert etter tyske standarder.

Priser og Utmerkelser

Den enorme ekspertisen innen design og det grunnleggende kundefokuset som Rosenthal besitter har resultert i mer enn 500 priser og utmerkelser siden firmaet ble grunnlagt. I løpet av 2016 ble ikke mindre enn 11 priser tildelt Rosenthal for deres førsteklassige design. Blant disse utmerkelsene finnes for eksempel Red Dot Design Award for bordlampen Nightingale, designet av Christophe de la Fontaine og Good Design Award for Squall; en serie vaser signert av den franske designeren Cédric Ragot.

Design og Sortiment

Rosenthals produkter karakteriseres av utsøkt design samt høy funksjonalitet, kvalitet og innovasjon. Gjennom samarbeid med både etablerte designere og nye talenter har selskapet under sin drøyt 140 år lange historie skapt alt fra avantgarde-kolleksjoner til middagsborddekkinger til eksklusive interiørdetaljer og sofistikerte porselensserviser.
Den høykvalitative porselensserien Loft med sin vakre, riflede struktur er en av Rosenthals mest klassiske serier. Porselenet har blitt brent i 1000 °C, ved så høy temperatur mykner glasuren og dekorfargen synker ned i den, noe som gjør farge og glans uforgjengelig.
Rosenthal lager også mer vågale interiørdetaljer, som vasen Seven som er laget i glass. De sammenføyde rørene skaper et unikt design som både er interessant og vakkert å hvile øynene på. Porselensvasen Skum fra Rosenthal er et resultat av et av mange interessante designsamarbeid; en gjenskapelse i miniatyr av den oppblåsbare kunstpaviljongen som det danske arkitektbyrået Bjarke Ingels Group (BIG) tegnet i 2016 for Tuborgbryggeriet. Det unike og ikoniske designet på denne vasen, som minner om boblende skyer og såpebobler, skaper et iøynefallende midtpunkt i rommet og setter et unikt preg på interiøret.