/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Marimekko

Marimekko er et internasjonalt designhus som ble grunnlagt i Finland i 1951 av Armi Ratia. Det finske designfirmaets sortiment inkluderer i dag alt fra klær, kopper, krus, tekstiler og innredning til glass og porselen, oftest i et lekent mønster i samsvar med Marimekkos karakteriske stil.
Marimekko
Marimekko
Finns i lager
Varumärke

    P

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
159 produkter
40 av 159 produkter

Marimekko krus og kopper

At det er Marimekko som ligger bak et produkt kan vanligvis identifiseres gjennom det unike mønsteret og den høye kvaliteten som gjennomsyrer hele produksjonen.
I dag selges produktene i rundt 40 land. De største markedene er nord-Europa, Asia-Stillehavsregionene og Nordamerika. 
Et produkt fra Marimekko er den perfekte gaven å gi til mamma, pappa, slekten eller en venn. Velg og vrak blant fargerike innredningsdetaljer. Det pleier å finnes noe som blir satt pris på av alle.

Et bredt sortiment

Som et livsstilsfirma tilbyr Marimekko et bredt sortiment som fortsetter å utvikles hele tiden. I dag finnes blant annet hjemmeinnredning, kids concept og praktiske vesker.
Du kan velge å fylle hele hjemmet ditt med Marimekkos produkter eller la Marimekko være en detalj her og der. Og i tillegg til de mange produktene som er tilgjengelige, varierer også fargene på produktene, fra pastellfarger til sterke lysende farger, noe som gjør at det er noe for de aller fleste.

Det dekkede bordet

Med Marimekko kan du tørre å gå for dristige farger og mønstre, og samtidig vite at det du har valgt ikke går ut på dato. Du kan matche tekstil med porselen, brett med forkle og teboks med tekanne.

Tekstiler

Marimekko har i dag en mengde ulike tekstilmønstre og stoff i forskjellig design. Til kjøkkenet finnes det blant annet forkle, grytevotter, grytelapper, kjøkkenhåndklær, kjøkkenduker og tøyvesker. En veske passer perfekt når du skal ut å handle.
Eller hvorfor ikke henge opp et Marimekko-stoff på veggen og la det oppta den plassen som det fortjener.

Krukker og vaser

Marimekko produserer vakre vaser i munnblåst glass. Vasene fra Marimekko er like fine som pynt for seg selv, som de er vakre å sette en blomsterbukett i. Marimekko produserer også blomsterkrukker.
Har du mye planter hjemme? Hvorfor ikke skape dine egne Marimekko krukker med kopper uten hank? De små koppene passer også perfekt å ha krydder i, hvis du vil ha dem fremme på kjøkkenbenken eller i kjøkkenvinduet. De små koppene kan på den måten fungere som ytterkrukke til ulike ferske krydder.

Designsamarbeid

Marimekko har hatt mange fremgangsrike samarbeid med ulike designere, som Annika Rimala, Maija Isola, Vuokko Eskolin-Nurmesniemi og Katsuji Wakisaka, Sami Ruotsalainen, Carina Seth Andersson og Liselotte Watkins.

Unikko av Maija Isola

Mange tenker nok på mønsteret med de store, ofte fargerike valmue blomstene når Marimekko blir nevnt. Navnet på stoffet, Unikko, betyr valmue på finsk.
Det var tekstildesigneren Maija Isola som utviklet mønsteret og i tillegg til Unikko skapte hun over 500 mønster for Marimekko.

Armi Ratia

Armi Ratia ble født 13.juli 1912 i Helsingfors. 1935 giftet hun seg med Viljo Ratia. Armi utdannet seg til tekstildesigner i Helsingfors ved Centralskolen for kunst og håndverk. Hun jobbet deretter som tekstilprodusent i sitt eget ateljé til hun ble tvunget til å flykte på grunn av Sovjetunionens angrep på Karelen hvor hun hadde sitt atelier.
Etter kriger grunnla ektemannen Viljo Ratia et selskap som produserte voksduker. Selskapet ble døpt til Printex. Armi Ratia var også delaktig i virksomheten og når salget ikke gikk så bra, foreslo hun at de skulle bli et selskap som solgte moderne tekstiler. I 1951 ble derfor Marimekko grunnlagt, den gang som en sidevirksomhet til Printex. Og som vi vet i dag er Marimekko betydelig mer enn en sidevirksomhet.