/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Alessi

Den italienske designfabrikken Alessi ble grunnlagt av Giovanni Alessi i 1921. Selskapet er kjent for sitt moderne design som kombineres med effektiv funksjonalitet. Alessi skaper alt fra elegante og moderne vannkokere, til vakre fruktskåler og lekre flaskeåpnere.
Alessi
Alessi
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
33 produkter
33 av 33 produkter
Alessi har overført kreativitet og teknikk til hverdagsobjekt. Misjonen deres er å “oversette estetikk, design, funksjonalitet og kvalitet til gjennomtenkte produkter for masseproduksjon”. Hos oss på Cervera finner du eksklusive, innovative og prisgunstige designprodukter som passer alle. Produktene fra Alessi er italiensk design på sitt beste!

Designere som Alessi har samarbeidet med

Gjennom årene har Alessi samarbeidet med over 200 internasjonalt anerkjente designere. Blant designerne er: Ettore Sottsass, Richard Sapper, Achille Castiglioni, Aldo Rossi, Michael Graves, Massimo Morozzi, Philippe Starck, Stefano Giovannoni e Guido Venturini, Enzo Mari og Alessandro Mendini, som fra 1979 også agerer som designkonsulent for selskapet.

Alessis utmerkelser

Noen produkter fra Alessi har blitt designikoner som har fått merkbare utmerkelser. Richard Sappers kaffebrygger 9090 vant Compasso d’Oro i 1979 og Frankfurt Design Plus prisene i 1983. Bestikket Dry som ble designet av Achille Castiglioni fikk Compasso d’Oro i 1984. Blant de siste utmerkelsene finnes Design Plus og Good Design Award for kaffebryggeren Pulcina, designet i 2015 av Michele de Lucchi. I 2017 ble Alessi et såkalt B Corp, som er den prestisjefylte sertifiseringen der fremgang for selskap defineres gjennom en inkluderende og holdbar økonomi.

Alessis historie

Giovanni Alessi grunnla det familieeide og drevne selskapet nær Ortasjøen, som ligger ved foten av de italienske alpene og som er et område kjent for høyt utviklede håndverktradisjon innen tre og metall. På 1950-tallet tok Giovannis sønn, Carlo Alessi, over firmaet og designet mange av de i dag ikoniske produktene som Alessi er kjent for. Under Carlos ledelse begynte selskapet å bestille produkter fra eksterne designere for første gangen, og det var denne strategien som Alberto Alessi, Carlos sønn og president for selskapet siden 1970, implementerte for å ta selskapet til fremkanten når det gjelder internasjonal design.
Siden selskapet ble grunnlagt i 1921 har majoriteten av Alessis produkter blitt laget gjennom kaldbearbeiding av metaller. Over tid begynte Alessi også å jobbe med mange andre materialer, som porselen, glass, tre og plast. Alessi har imidlertid utviklet spesifikke kvalitetsfokuserte produksjonsmetoder for hvert materiale for å sikre kundene produkter av høy standard.