/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Ekelund

Familieselskapet Ekelunds herlige tekstiler har blitt brukt og elsket helt siden 1600-tallet og det er lett å forstå hvorfor. Ekelunds veveri tilbyr et bærekraftig og nærprodusert alternativ til bruk og kast-kulturen, og med de vakreste tekstilene!
Ekelund
Ekelund
På lager
Varemerke

    A

  • B

Kategori
Designer
Materiale
Farge
Pris
kr
kr
106 produkter
40 av 106 produkter
Med røttene i svensk formtradisjon, en ambisjon om et design som vekker hjemlengsel og miljømerkede produkter som løpere, duker, håndklær m.m. blir Ekelund bare mer og mer populære.
Oppdag en verden av kvalitet, bærekraft og fornyet tradisjon i 100% naturmateriale hos oss på Cervera.

Ekelund produkter

Løpere

Ekelunds løpere er blant deres aller mest populære produkter og finnes i flere størrelser, mønster og farger, i selvfølgelig 100% økologisk bomull. De herlige fargerike løperne setter gullkant på tilværelsen uansett om det er jul, påske, sommer eller vinter - her er det er løper for alle anledninger.

Håndkle

Ekelunds håndklær er også tilgjengelige i ulike design. Spesielt populære er de med Mummi motiv, men her finnes det noe for alle. Blomstrete, ensfarget, små eller store håndklær - og som vanlig i 100% økologisk bomull.

Kjøkkenhåndkle

Gjør jobben på kjøkkenet litt morsommere med et kjøkkenhåndkle fra Ekelund! Med herlige mønster av Mummi, Sven Nordqvists Pettson & Findus eller karakteriske blomster blir kjøkkenet ditt litt gladere.

Bordbrikke

Spesielt populære er bordbrikkene med julemønster fra Ekelund. Velg blant vakre mønster av dompaper, julerøde i mønsteret Marta eller andre klassiske julemønster som juletrær og julebukker.

Duk

Åttebladrose er en av de mest populære dukene fra Ekelund, og du finner den selvfølgelig her hos oss på Cervera. Duken finnes i to forskjellige størrelser og passer utmerket til å matches med andre mønster eller servietter, løper eller håndkle i samme serie.

Mønster

Ekelunds veveri er kjent for sine fantastiske farger og mønster både til høytider og hverdags. Følgende mønster er litt ekstra populære.

Julemønster

Hvorfor ikke julepynte med nærproduserte tekstiler i naturmateriale til jul? Velg blant juleløpere, julebrikker og andre julete tekstiler i nydelige farger og mønster, som gjør at julestemningen kommer med en gang. Ikke gå glipp av den populære løperen Tipp Tapp som er en stor favoritt på julebordet!

Mummi

Favoritter hos både ung som gammel - det er Ekelunds håndklær og kjøkkenhåndklær med mønster inspirert av Tove Janssons fortellinger om Mummi. Velg blant fargerike og enkle motiver av Lille My, Mummitrollet og de andre vennene fra Mummidalen.

Pettson & Findus

Her ser vi Sven Nordqvists populære illustrasjoner av radarparet Pettson & Findus, også kjent som Gubben og katten i Norge, på fantastiske kjøkkenduker for jul og hverdag.

Miljømerking

Ekelund har fått sertifiseringen GOTS, den verdensledende standarden for miljømerking av tekstiler. GOTS kriterier for tekstil miljømerking setter krav til hele reisen fra innhøsting av fiber, til alle produksjonstrinnene med full sporbarhet frem til ferdig produkt. Derfor har vi valgt å gi tekstilene merkingen vår Bedre Valg. Her kan du lese mer om hva det innebærer.

Linveveriet i Horred

Historie

Visste du at Ekelund mest sannsynlig er verdens eldste tekstil familieselskap? Når Börje Larsson, som er familiens første kjente medlem, vokste opp på 1540-tallet var selvhusholdning det eneste alternativet, og man vevde selv tekstilene som behøvdes i hjemmet. Fra den lange håndverkstradisjonen ble familiens virksomhet født og på 1600-tallet kunne man begynne å snakke om linveveriet i Horred. Siden den gang har de dratt nytte av menneskers behov av å omgi seg med farge og form, og det gjør de fortsatt den dag i dag i Horred i Västergötland.