/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Hardanger Bestikk

Hardanger Bestikk har designet bestikk av høy kvalitet siden 1950-tallet. Produktene utvikles på familiebedriften ved Hardangerfjorden og henter inspirasjon fra fjorden og fjellene. I vårt brede sortiment finner du bestikksett i ulike deler fra blant annet de populære bestikkseriene Ramona, Nina og Fjord.
Hardanger Bestikk
Hardanger Bestikk
Finns i lager
Varumärke

  A

 • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
156 produkter
40 av 156 produkter

Hvordan alt startet

På 1950-tallet startet Odd Leikvoll en liten bestikkproduksjon i Kinsarvik i Norge. Odd Leikvoll hadde tidligere jobbet på en bestikkfabrikk i Bergen, men da den gikk konkurs og hans store kjærlighet Kirsten flyttet tilbake til sin tidligere hjemby, bestemte han seg for å bli med. Med seg hadde han verktøy som han hadde kjøpt fra bestikkfabrikken.
På den tiden håndlagde Odd Leikvoll bestikket. Mye har skjedd når det kommet til produksjonens skala og metode, men landskapet har bestått i tillegg til kjærligheten til naturen og det nærliggende miljøet. I Kinsarvik finner du vakre fjorder, frisk luft og grønne landskap, og som om det ikke var nok, strekker Hardangerfjorden seg gjennom dalen. Å kalle det et magisk sted er en underdrivelse.
Miljøet har alltid hatt en stor innvirkning på hvordan familieselskapet har blitt drevet. Alle som bor i Kinsarvik vet vekten av å ta vare på tradisjoner, både når det gjelder jakt og husbygging. For å bo i Kinsarvik, kreves det en sterk vilje og en evne til å løse problemer.

Inspirasjon

At naturen er en stor inspirasjon er ikke vanskelig å forstå med tanke på Hardanger Bestikks beliggenhet. Fjorden og fjellene er en uunngåelig inspirasjon.

Tradisjon og innovasjon

Hardanger Bestikk definerer et godt bestikk som en blanding av tradisjon og nytenking. Bestikket skal være behagelig å holde i hånden og være naturlige å spise med. Det handler om at hvert steg og hver del skal føles naturlig og riktig, både når det kommer til funksjon og design. Hardanger Bestikk skal i tillegg til å ligge godt i hånden, være tiltalende å se på.

Designet

Hardanger bestikk  lager bestikk for den moderne familien. Den moderne familien blir av Hardanger Bestikk beskrevet som en familie som bor på landet eller i byen, i leiligheter, rekkehus og villaer. Den moderne familien kan være gammel og ung, den kan bestå av få personer eller mange personer. Den moderne familien kan se på tv, surfe eller lese. Moderne familier i dag skiller seg med andre ord fra hverandre på mange måter, men det de aller fleste har til felles er at de samles rundt spisebordet. Det er da Hardanger Bestikk kommer inn i bildet. Bestikket Hardanger Bestikk produserer står for kvalitet og passer til både hverdags og fest. Målet er at designet skal vare i flere generasjoner.

Per Finne

Selskapets nåværende hoveddesigner Per Finne forlot Voss da det var på tide å studere i Oslo. Han startet deretter i praktik i Tromsø, for å senere begynne å jobbe som professor på NTNU i Trondheim. Når han fikk tilbudet om å flytte hjem igjen i 2002, kjente han at tiden var helt rett. Et år senere satt han og skisserte bestikk for Hardanger Bestikk. Per Finne sier at hans mål er å hente inspirasjon fra både tradisjoner og moderne skandinavisk design. Han synes at balansen mellom bestikkets form og funksjon er veldig interessant.

Designpriser

Flere av bestikksettene har mottatt designpriser. Per Finne tror at dette er fordi brukeren alltid er i fokus. Det skal være behagelig å bruke bestikket samtidig som de skal forhøye borddekkingen.

Flere populære serier

Hardanger Bestikk har utviklet flere populære serier, blant annet:
 • Carina
 • Eirin
 • Fjord
 • Julie
 • Lykke
 • Malin
 • Maria
 • Nina
 • Ramona
 • Renessanse
 • Tina
 • Tuva