/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Carolina Gynning

Carolina Gynning er blant annet kunstner, skuespiller, forfatter og tv-personlighet. Hun er ikke redd for å prøve nye ting og har lyktes med det meste hun har satset på.
Carolina Gynning
Carolina Gynning
Finns i lager
Varumärke

    5

  • A

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
137 produkter
40 av 137 produkter

Carolina Gynning glass

2010 var året da Carolina Gynnings kunst ble satt på glass. Det var dengang kun Cervera om fikk selge Carolina Gynnings glass, som da hadde seks ulike motiv i fem forskjellige størrelser. I dag finnes Carolina Gynnings glass og porselen som champagneglass, vinglass, snapsglass, tekopper, vannglass og krus.

Carolina Gynning design

Gynning har også designet smykker, innredning og interiørdekorasjon. På Cervera kan du finne brikkebord og oppbevaring med Gynnings design.
Siden designet er som malerier, kan du også bruke de forskjellige produktene på den måten. Det kan være morsomt å eksperimentere med produktene hennes i interiøret. Et eksempel er å la et brett fungere som et maleri på veggen, eller hvorfor ikke henge et håndkle på samme måte eller la skjærebrettet stå framme?
Gynnings design finnes også på oppvaskkluter, forklær og glassunderlag. Fyll hele hjemmet ditt med Carolina Gynnings karakteriske fargerike kunst, eller la en eller et par glass eller skåler fungere som utstikkende detaljer.
Gynning vokste opp i en kunstnerfamilie i Höganäs. Hennes mor Agneta Gynning var skulptør og tok med Carolina til atelieret fra hun var liten. Allerede når hun var syv år begynte hun å male fargerike kvinneansikt, som er et tema hun fortsatt kommer tilbake til.
Det er lett å gjenkjenne et maleri malt av Carolina Gynning. I tillegg til de tilbakevendende ansiktene er fargene og sterke uttrykk karakteristiske for maleriene. Det kan nok sies at de sterke maleriene hennes gjenspeiler den personligheten hun har vist for omverdenen i både TV-programmer og andre intervjuer. Selv har hun sagt at ansiktene hun maler ofte er et slags selvportrett.
Allerede som 15-åring hadde hun sin første kunstutstilling. På utstillingen solgte hun ut alle maleriene hun hadde stilt ut, og like etterpå startet hun på det estetiske programmet, med fokus på bilde og form, på gymnaset Spyken i Lund. Kunsten måtte imidlertidig legges på hyllen da hun ble oppdaget av en modellspeider året etter. Etter det jobbet Carolina Gynning i mange år som modell både i og utenfor Sverige.
Hun begynte å male igjen i 2004, og har deretter hatt årlige utstillinger med kunsten sin, parallelt som hun har skrevet bøker og vært programleder på tv. Hun har også laget og vært delaktig i videoinstallasjoner og fotoutstillinger. Da hun bestemte seg for å fjerne silikonimplantatene sine, fikk hun fotografert inngrepet av fotograf Elisabeth Ohlson Wallin, som resulterte i en fotoutstilling. 

Carolina Gynning og sommerfugler

Gynning tilbakevender ofte til sommerfuglmotivet. Hun har sagt at hun nesten alltid har med en sommerfugl når hun maler, er den ikke med på fremsiden av duken så pleier det å havne en sommerfugl på baksiden av duken. Sommerfuglmotivet har også fått bli med i den litt mer diskré innredningslinjen hun har designet. Der har de ellers gjentatte fargene hun pleier å bruke, blitt utelatt til fordel for sommerfuglmønsteret. Delene av serien Butterfly som kommer i sølv og messing, finnes som brikkebord, skål, lysestake og kopp. Kanskje et fint alternativ for de som ønsker en roligere fargeskala, men likevel tiltrekkes av modige mønster.