/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Gense

Gense er en av Nordens største og mest kjente leverandører av bestikk i sølv og rustfritt stål. Siden 1982 har Gense vært Kongelig Hoffleverandør, som er et tydelig bevis på at Genses produkter holder høyeste kvalietet. Vi har et stort utvalg av Gense bestikk, alt fra bestikksett og grillbestikk til spisepinner og serveringssett.
Gense
Gense
På lager
Varemerke

  G

Kategori
Designer
Materiale
Farge
Pris
kr
kr
50 produkter
40 av 50 produkter

Gense bestikk

Hva du enn er på jakt etter for type av bestikk, kommer du med største sannsynlighet til å finne det hos Gense.

Bestikksett eller enkeltvis

I sortimentet finner du både bestikksett og bestikk som selges enkeltvis. 

Hverdag eller fest

Enten du er på jakt etter nye hverdagsfavoritter eller bestikk for å ta frem når du skal invitere til en finere middag, har Gense det du leter etter.

Matt eller høyblankt

Hos Gense finner du bestikksett i både matt og høyblankt rustfritt stål. Begge er elegante på sin måte.

Nette eller robuste

Alle produktene til Gense har et design som føles åpenbart. Enten du leter etter bestikk med et nett design eller med et design som er litt mer robust, vil du sikkert finne både ett og to bestikksett som du vil ha vanskelig for å rive deg bort fra.

Rett eller myk form

Det alle Genses produkter har til felles er sitt skandinaviske, minimalistiske design. Når det er sagt, er det mange som omfavner disse kriteriene. I serien finner du både rett og avrundet bestikk.

Grillbestikk

Naturligvis kan du også finne grillbestikk i det brede bestikksortimentet. Grillbestikk er behagelige å holde i hånden og gir deg et godt grep for at du enkelt skal kunne dele kjøttet med det taggede bladet. Grillbestikket er spesielt anpasset for kjøtt og grillet, men kan naturligvis også brukes til andre måltider.

I dag

I Norden har Gense utviklet seg til å bli den største produsenten av bestikk i sølv og rustfritt stål. Gense er også en av de største bestikkprodusentene i Europa. I tillegg til å være bestikkprodusent, produserer selskapet også kjøkkenartikler og serveringsartikler. De produserer også støpejernsprodukter, i tillegg til i sølv og rustfritt stål.

Design

Genses produkter gjenkjennes på sitt stilrene design, som både er funksjonelt og innovativt. Ved hjelp av dyktige designere har Genses design vært i stand til å hele tiden utvikles.

Kongelig hoffleverandør

Siden 1982 er Gense Kongelig Hoffleverandør. Tittelen ble tildelt av den svenske kongen og viser hvor høy kvalitet Genses produkter holder.

Perfekt gave

Bestikk brukes hver dag, år etter år. Det er derfor den perfekte gaven å unne noen som kanskje har bestikkskuffen full av ulike bestikk, eller kanskje til en som skal flytte hjemmefra. Med Genses bestikk gir du bort noe som forhåpentligvis kommer til å følge med mottakeren veldig lenge.

Serier

Serier fra Gense:
 • Dorotea
 • Focus de Luxe
 • Focus Steel
 • Indra
 • Le Gourmet
 • Nobel
 • Old Farmer
 • Old Farmer Black
 • Thebe

Historie

Året var 1856 når Gustaf Eriksson startet opp smien sin, kort tid etter at han hadde mottatt masterbeviset sitt. Han kalte smien Gense, som var en forkortelse av Gustaf Eriksson NySilverfabrik Eskilstuna. På den tiden produserte Eriksson ventiler og kakkelovnsdører.
Når Gustaf Erikssons sønn Axel Eriksson tok over smien i 1885, ble fokuset i stedet lagt på å produsere produkter av nysølv og elektrogalvanisert forsølvet messing. 
Selskapet ble registrert hos Patent- og registreringsverket i år 1897 og fikk løpenummer 4. I dag er selskapet det eldste registrerte aksjeselskapet som fortsatt eksisterer.
På slutten av 1800-tallet ble fokuset lagt på å utvikle spisebestikk og serviser i nysølv. Produksjonen og selskapet vokste, og på starten av 1900-tallet var det over 100 personer som jobbet for selskapet.
I år 1935 begynte Gense å produsere bestikk og andre serveringsprodukter av rustfritt stål.