/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Miyabi

I møtet mellom japansk håndverk og tysk ingeniørkunst ble Miyabi født, som virkelig rettferdiggjør uttrykket sylskarp. Håndverket er en kunst som har gått i arv fra de gamle japanske mesterne som en gang produserte de fineste japanske sverdene. Sylskarpe og elegante gjør Miyabi-knivene matlagingen til en fryd.
Miyabi
Miyabi
På lager
Varemerke

    L

Kategori
Designer
Materiale
Farge
Pris
kr
kr
66 produkter
40 av 66 produkter

Om Miyabi

Håndlagde i samuraisverdets hjemby
Knivene ble lagd for hånd i japanske Seki, en by som er kjent for sin hundretalls år lange tradisjon av produsering av sverd. På 1800-tallet begynte samuraisverdene, katana, etterhvert å forbys og man gikk da over til knivprodusering. Det er derfor Miyabi-knivene har sin legendariske “katana-edge”, sin sylskarpe egg.
Håndverkstradisjonen har gått i arv fra generasjon til generasjon, og i dag kombineres tradisjon og teknologi når Miyabi-knivene produseres. Og det er ikke overraskende at knivene holder en såpass høy standard. En Miyabi-kniv tar nemlig 42 dager å produsere, og lages for hånd i hele 130 forskjellige trinn!

Hvilken kniv fra Miyabi brukes til hva?

Det finnes en mengde forskjellige Miyabi-kniver som alle er tilegnet sitt eget bruksområde. Hos oss på Cervera finner du kokkekniver, brødkniver og kniver som passer til kjøtt, fisk, grønnsaker og frukt. Vi guider deg gjennom knivjungelen.

Shotoh

Shotoh brukes som grønnsakskniv og skrellekniv. Perfekt å skjære, kutte og skrelle frukt og grønnsaker med. Nest etter Santoku-kniven er Shotoh den mest populære i Japan.

Santoku

Santoku-kniven er den mest populære knivtypen i Japan og passer best til kjøtt, fisk og grønnsaker. Det er allsidigheten til kniven som har gitt den navnet Santoku, som er japansk for “tre bruksområder”.

Nakiri

Nakiri er en populær modell av en orientalsk grønnsakskniv. Nakiri-kniven er med sin rette form anpasset for vertikale bevegelser og er skapt for å hakke.

Sujihiki

Sujihiki er en forskjærer, trancherkniv eller filékniv som med sitt smale blad passer til å skjære tynne skiver med, av både rått og tilberedt kjøtt eller fisk.

Kudamono

Kudamono, som er enda litt mindre enn Shotoh-kniven, passer best til mindre frukt, grønt og urter. Kudamono betyr til og med frukt på japansk!

Gyutoh

Gyutoh er Miyabis svar på vestverdens kokkekniv og er den mest brukbare kniven på kjøkkenet. Med Gyutoh kan du ta for deg alt fra kjøtt til grønnsaker.

Chutoh

Chutoh betyr kjøttkniv på japansk. Chutoh er en kjøtt- og filékniv som passer perfekt når Shotoh er for liten og Gyutoh for stor.

Serier

Alle seriene har sitt eget spesielle design, men det som forener dem er de komfortable håndtakene, slitesterke materialene og den skarpe kniveggen. Samtlige kniver er laget for hånd i Seki. Hos oss på Cervera finner du kniver fra følgende populære serier:
  • 6000 MCT
  • 5000 MCD
  • 5000 FCD
  • 7000 D

Ta vare på knivene dine

Knivene fra Miyabi er lettstelte, når man først vet hvordan man tar vare på dem. Følg disse tipsene så forlenger du markant livslengden på knivene.
  • Vask knivene forsiktig for hånd i lunkent vann, aldri i oppvaskmaskin.
  • Ikke la knivene ligge våte eller skitne.
  • Bruke skjærebrett av tre eller plast. Hardere overflater enn det, sliter på kniven.
  • Slip knivene dine som er u-tannede regelmessig for å beholde skarpheten. Dette kan du med fordel gjøre med Miyabis egne knivsliper Toishi.