/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Orrefors

Orrefors glassverk er det smålandske glassverket som har funnets siden 1898. Glassverkets fulle navn er i dag Orrefors Kosta Boda AB. Designfirmaet formgir og produserer bruks- og kunstglass av høy kvalitet med både private og offentlige kunder.
Orrefors
Orrefors
Finns i lager
Varumärke

    A

Kategori
Material
Färg
Pris
kr
kr
214 produkter
40 av 214 produkter

Hvordan alt begynte

Orrefors som fra begynnelsen mest produserte medisin-, servise- og husholdningsglass tok i 1913 steget mot krystallprodusering. Dette etter at den nye eieren Johan Ekman hadde tatt over fírmaet. Sammen med Albert Ahlin, som ble glassverkets sjef, gikk firmaet inn i en ny periode. Orrefors glassverk produserte, bortsett fra krystallglass, også kunstglass i overfang med etset dekor. Overfang er en teknikk som har blitt brukt siden antikken og som brukes for å skape vakker glasskunst ved å jobbe med flere ulike lag med glass i forskjellige farger i kontrast til ufarget glass.
Med nye teknikker trengte man også en utøket bemanning i form av kunstnere. Simon Gate Ble ansatt som kunstner for Orrefors i 1916 og i 1917 ble også Edward Hald tilsluttet selskapet. Kunstnerne begynte å eksperimentere med figurgravering og graalglasstenkikk og bare noen år senere kom fremgangen. På Paris-utstillingen i 1925fikk både Orrefors og Gate og Hald prisen Grand Prix.
Orrefors glass produseres på glassverket i Kosta i Småland der mange av Sveriges beste designere produserer og utvikler glassdesign. På glassverket jobber 200 personer, der halvparten av dem er håndverkere. En liten del av glassproduksjonen gjøres i Europa der mange bruker samme teknikker som håndverkerne i Småland.

Skandinavisk nyskapende eleganse

Det som kjennetegner Orrefors glassprodukter er det solide håndverket, den tidløse skandinaviske designen og den holdbare kvaliteten. Orrefors tør å være nyskapende og lykkes samtidig å skape klassikere.
Orrefors presenterer hver vår og høst nye kolleksjoner som produseres i begrenset opplag. Og hver dag produseres unikt glass i Orrefors glasshytter. Et produkt må ofte innom femten personer før det er ferdig. Designere, glassblåsere, slipere, malere og gravører er involvert i prosessen.

Bredt sortiment

Orrefors tilbyr et bredt sortiment av glass skapt av mange ulike designere. Finn din favorittdesigner eller kanskje den fargen på glasset som du liker best, eller hvorfor ikke blande dine favoritter?
Orrefors har mange ulike typer av drikkeglass, vaser, lyslykter, lysestaker, skåler og fat i ulike farger og former. Utvalget er med andre ord stort og det finnes noe for alle.
Orrefors Carat er den populære serien skapt av Lena Bergström. Karakteristisk for serien er den asymmetriske slipningen av krystallen. Orrefors Carat finnes blant annet som lysestaker, lyslykt,asjett, skål og vase. Produktene i serien passer like bra til å forgylle eget hjem med som å gi bort som en gave.

Michelinrestaurantenes valg

En stor del av Michelinrestaurantene i Sverige velger Orrefors krystallglass.
Agneta Green som er eier av stjernerestauranten Oaxen Krog & Slip i Stockholm, sier at når hun har blitt godt vant til å drikke og holde i et Differenceglass kjennes alle andre glass klumpete.
Differenceglassene er ikke bare satt pris på av stjernerestaurantene i Sverige, men brukes også på restauranten Noma i København. Noma er listet på Pellegrino´s The World's 50 Best Restaurants. For å havne på den listen kreves det at restauranten også leverer verdens beste opplevelse når det kommer til drikke. Lau Richter som er VD for restauranten Noma forklarer at valget falt på Orrefors Diffrence akkurat fordi designet oppfyller kravet på et glass som ikke forstyrrer vinen eller har detaljer som flytter fokus fra sammenhengen.
Glasserien Difference er krystallglass designet av glassprofessoren Erika Legerbielke i samarbeid med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam, munnblåste i Småland.