/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kokkekniver

En kokkekniv er kniven du ikke vil være uten på kjøkkenet. Kniven kan du nemlig bruke til nesten alt. Vi har japanske kokkekniver, profesjonelle kokkekniver og knivsett. Hos oss finner du kniver fra Fiskars, Global, Victorinox og mange fler.
Kokkekniver
Kokkekniver
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
244 produkter
40 av 244 produkter
De som har prøvd en god kniv, vet hvor mye kniven påvirker opplevelsen av å lage mat. Det blir morsommere og lettere med en kniv som skjærer gjennom kjøtt og grønnsaker uten å sette seg fast i seigt kjøtt eller tomatskall. Hvis du skal kjøpe en kokkekniv, kan det være vel verdt å investere i en god en. Med en god kniv minimerer du også risikoen for at du skal skjære feil og skade deg.
Når du først har en kokkekniv, kan du etterhvert la knivsamlingen vokse med en filetkniv, ostekniv, slakterkniv og skrellekniv. Det finnes kniver for alle behov, men start med kokkekniven.

Japansk kokkekniv

Den japanske måten å lage kniver på, oftest gjennom damasking, resulterer i harde og skarpe kniver. Med andre ord, nøyaktig de egenskapene du vanligvis krever av en kniv. Damasking ble opprinnelig brukt av sverdsmeder, og teknikken har siden blitt overført til å brukes på kniver.
Mange japanske retter avhenger av at ingrediensene blir kuttet opp tynt og presist, for eksempel Sushi og Sashimi.
Kyocera kom på 80-tallet som et alternativ til stålknivene. Kyoceras kniver er laget av keramikk. Knivene har en skarpere egg og er hardere enn de klassiske stålknivene.
Et japansk knivblad er bare slipt på den ene siden. Dette gjør eggen skarpere, men kniven må også vedlikeholdes regelmessig og slipes riktig. En tradisjonell vestlig kniv er derimot slipt på begge sider av bladet.
I dag finnes det mange kniver som er en blanding mellom typiske japanske kniver og vestlige kniver. Zwilling, Miyabi, Kyocera, Wüsthof og Mac viser resultatet av disse knivene.

Global kniver

Global-serien ble utviklet i 1985 i Japan og består av tolv slitesterke kniver. Det som startet som en kniv som ble brukt av profesjonelle kokker, ble senere også en kniv for hobbykokken som ønsket å lage mat som en proff.

Satake

I Satakes sortiment av kniver kan du finne fantastiske japanske kniver med et unikt hamret utseende. En kniv fra Satake er for deg som bryr deg om både stil og funksjon.

Serbisk kokkekniv

Den serbiske kokkekniven har et unikt blad som er perfekt for kløyving og hakking.

Kinesisk kokkekniv

En kinesisk kokkekniv kalles også for en hakkekniv. Den kinesiske kokkekniven har et rektangulært blad og ligner på mange måter en kjøttøks. Forskjellen er at den kinesiske kokkekniven, i motsetning til kjøttøksen, har et blad som er veldig tynt og skarpt. Perfekt for strimling og hakking eller til kutting av veldig tynne skiver.

Slipe kniver

For at kniven skal holde lenge, er det viktig at du tar vare på den. Ta vare på kniven ved å bryne og slipe den. Sørg også for at du har god knivoppbevaring til knivene dine. På denne måten gnisser ikke knivene mot hverandre, noe som gjør at de lett slites. Det er også en stor risiko for at du skader deg på knivene hvis du har dem liggende løst i skuffen.