/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Global

Global produserer kniver av høyeste kvalitet. Er du på jakt etter en brødkniv, grønnsakskniv, filetkniv, skrellekniv, et knivstativ eller en knivblokk finner du det i Globals sortiment. Unn deg et Global knivsett. Populære serier er Global Classic, Global SAI og Global Ni.
Global
Global
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
208 produkter
40 av 208 produkter

Global kniver

Globalkniver holder høyeste kvalitet. I vårt sortiment finner du både knivsett og kniver som du kan kjøpe stykkvis. Velg mellom brødkniver, filetkniver, skrellekniver, grønnsakskniver, kokkekniver, ostekniver, østerskniver, santokukniver, tomatkniver, trancherkniver, tournierkniver og utbeiningskniver.

Global brødkniv

Varemerket har et bredt utvalg brødkniver. Velg mellom brødkniver i flere forskjellige størrelser, med forskjellige spesialiteter.

Global filetkniv

Enten det er en bred filetkniv eller en stiv kniv du er på jakt etter, finner du mest sannsynlig kniven du leter etter i Globals brede sortiment. Med en fileteringskniv blir det enkelt å filetere.

Global skrellekniv

Varemerket har skrellekniver i forskjellige størrelser og varianter. Med en skrellekniv kan du blant annet skrelle frukt og rense sopp.

Global kokkekniv

Det finnes en kokkekniv for alle i Globals sortiment. Velg mellom forskjellige størrelser og slipinger.

Global knivstativ

Knivblokk og knivstativ er perfekt oppbevaring til knivene dine. Med rett oppbevaring unngår du unødvendig slitasje på knivene. Dessuten vet du alltid hvor du har knivene dine og du slipper å skjære deg på kniver som ligger løst i kjøkkenskuffen.

Knivtilbehør

Det finnes også et bredt sortiment med tilbehør til Globalknivene.

Om selskapet

Selskapet Yoshida Metal co. fra Japan startet i 1954 å produsere hule kniver og etter noen år begynte de å lage kniver med en ny type stål som var mer motstandskraftig mot rust, den nye ståltypen ble senere kjent som japansk stål. I 1985 begynte de å kombinere disse teknikkene, noe som igjen førte til en serie på 12 kniver.

Slik produseres Globalknivene

Selskapet utfører håndverket sitt med stolthet og det har de gjort i over 30 år, knivenes design har vært det samme siden starten. Samme håndverk og prosess man brukte for over 1000 år siden til å smi samuraisverdene, brukes i produksjonen av Globals kniver. Knivene lages i tre deler som deretter sveises sammen til en sømløs kniv. Først lages håndtaket i to deler som er stanset og presset i det typiske mønsteret med de karakteriske gropene. Deretter lages knivbladet og slipes til deres typiske spiss og så balanseres knivene med en fylling av sand før alle tre delene sveises sammen til et sømløst design.
Andre varemerker har et avfaset kant før kniveggen, noe som gjør at disse knivene mister skarpheten raskere og må derfor slipes oftere. Takket være det skarpt vinklede bladet på Globals kniver blir de ikke sløve like raskt som andre og trenger derfor å slipes sjeldnere.

Ta vare på Globalknivene dine på riktig måte

En kjøkkenkniv fra varemerket kan holde i mange år med riktig pleie. Knivene skal vaskes for hånd med oppvaskmiddel og tørkes tørre med et håndkle. For å minske slitasjen på knivene dine bør de oppbevares i en knivblokk eller på en magnetlist. Ettersom Global sine kniver lages av et annet stål enn andre kjøkkenkniver, anbefaler vi at de slipes med Globals slipesten.