Sautépanner

En sautépanne har mange bruksområder. Du kan bruke den hvis du raskt skal bryne noe eller for å koke saus. Du kan til og med kombinere begge funksjonene. Stek noe raskt for å deretter la det koke med en herlig saus. Vi har sautépanner fra flere velkjente varemerker.
Sautépanner
Sautépanner
28 produkter

Sortere på:

Popularitet
28 av 28 produkter

Stekepanne og kasserolle i ett

En sautépanne kan beskrives på mange måter, nettopp fordi den har så mange funksjoner. Den kan kalles for både en sausekasserolle og en wokpanne, men i selve verket er den en blanding av de begge. Sautépannen er både en stekepanne og en kasserolle, på én og samme gang.

Riste eller hoppe

Sautere kommer fra fransk og betyr å hoppe eller riste. Uttrykket brukes når noe skal stekes litt raskt, på en lignende måte som når noe wokes.

Hvordan ser en sautépanne ut?

En sautépanne kan beskrives som en kasserolle, men til forskjell fra en vanlig kasserolle har sautépannen skrånende kanter og kan derfor sammenlignes med en liten wokpanne. Pannen har en tykk bunn, som skiller seg fra mange andre mer tradisjonelle stekepanner. At bunnen er tykk gjør at det tar litt tid før den blir helt varm, men når den først er varm er varmen jevnt fordelt. At varmen fordeles jevnt gjør at du slipper at maten brenner seg fast. Den passer derfor veldig bra å lage saus i. Den tykke bunnen skiller sautépannen fra wokpannen, der bunnen er tynnere.

Hva kan man lage i en sautépanne?

Bryn kjøtt, fisk eller grønnsaker i pannen. Eller lag en saus. En sautépanne er også perfekt hvis du vil kombinere de to ved å først steke kjøtt, for å deretter la en saus koke inn i kjøttet. Den passer i tillegg utmerket hvis du skal lage risotto eller grøt. Du kan lage det meste i en sautépanne og det er flere som mener at hvis du kun skal ha en panne på kjøkkenet ditt, er det en sautépanne du skal ha. På mange profesjonelle kjøkken er det den pannen som brukes aller mest, men til tross for dette er det fortsatt mange hjemmekokker som ennå ikke har investert i en. Tillat deg selv å oppdage pannens muligheter, du vil neppe bli skuffet.

Sautere på riktig måte

Før du legger oppi det du skal steke skal pannen bli ordentlig varm, la deretter stekefettet bli varmt før du legger på det du skal steke. Steker du i både olje og smør bør du helle i oljen først. Legg deretter på en liten mengde av det du skal steke. Alle sautépanner er små og det er fordi at du kun skal steke små mengder av gangen. Rist pannen litt lett ved å rykke i håndleddet.
Kjøtt og fisk får en hard overflate uten å bli tørre og grønnsakene beholder spensten sin.

Materiale

Hos oss finner du sautépanner i kullstål, rustfritt stål og kobber. Velg det materialet som tiltaler deg mest.

Varemerker

Hos oss finner du sautépanner fra Anders Petter, Culimat, de Buyer, Demeyere, Iittala, KitchenAid, Professional Secrets og Scanpan.