Trancherkniver

En trancherkniv brukes til å skjære kjøtt, som også kalles å tranchere. Trancherkniven ligner på mange måter kokkekniven, men bladet er smalere og lengre. Skal du dele opp en stek, kalkun eller kanskje juleskinken? I så fall er trancherkniven kniven du bør bruke.
Trancherkniver
Trancherkniver
31 produkter
31 av 31 produkter
Har du lagt ned tid og energi på å få til det perfekte kjøttet? Unn deg i så fall en kniv for å gjøre matopplevelsen komplett.

Trancherkniv

En trancherkniv, som også kan kalles forskjærer, er perfekt hvis du skal skjære kjøtt. Vil du ha en komplett samling med kniver til kjøtt, er trancherkniven et must å legge til. Vi har kniver som passer for både rått og tilberedt kjøtt.
I vårt utvalg av trancherkniver finner du kniver med og uten olivensliping, kniver i forskjellige materialer og med forskjellige spesialiteter. Velg den som passer deg best.

Tranchergaffel

Bruk tranchergaffelen til serveringen eller for å få et godt grep på kjøttet du skal skjære. Tranchergaffelen har to spisser som er relativt lange. Du kan holde fast kjøttet med gaffelen og ta opp kjøttet for å legge det opp på tallerkenen.

Varemerker

Hos oss finner du trancherkniver fra flere populære varemerker. Velg mellom kniver fra Exxent, Global, Greenpan, Kai, Lion Sabatier, Morakniv, Opinel, Tamahagane, Victorinox, WMF, Wüsthof og Yaxell.

Yaxell trancherkniv

Yaxell produserer kniver som er verdsatt av både amatør- og profesjonelle kokker. Det japanske knivselskapet har flere knivserier, alle med sin spesialiet. Velg mellom serien Zen, Ran, Yo-u, Gou, Super Gou og Super Gou Ypsilon.
Hos Yaxell finner du et flertall trancherkniver. Anpasset for både juleskinken og sushien. Hvilken blir din neste favoritt?

Global trancherkniv

Global er knivprodusenten som man kan stole på. Knivene utmerker seg ved at de er produsert av sømløst stål. Hos Global finner du flere forskjellige trancherkniv.

Victorinox

Hos Victorinox finner du trancherkniver i flere forskjellige design. Victorinox har også tranchersett, bestående av kniv og tranchergaffel. De solide knivene fra det sveitsiske selskapet kommer til å være med deg lenge.

Tranchere forskjellige råvarer

Med en trancherkniv kan du tranchere kjøtt, fugl og fisk.

Tranchere kjøtt

Skal du tranchere en kjøttbit er det utrolig viktig å ha kontroll på fibrenes retning. Når du skjærer kjøttet skal du skjære mot fibrenes retning. Det gjør at fibrene blir kortere og tyggemotstanden minsker. Det motsatt skjer hvis du skjærer kjøttet i samme retning som fiberne. Det er studier som har konkludert med at hvis du skjærer kjøttet i feil retning, det vil si i samme retning som fibrene, øker tyggemotstanden med fire ganger så mye som om du hadde skjært det i riktig retning. Tenk spesielt på dette hvis du skal skjære oksefilet, lammefilet, biff, svinefilet og kotelettrand.
Storfe- eller svinekjøtt kan gjerne skjæres i millimetertynne skiver, da smelter kjøttet på tungen.

Tranchere kylling

Kylling skal skjæres i noe tykkere skiver enn storfe- og svinekjøtt. Det er for at kyllingkjøtt ellers faller fra hverandre.

Tranchere fisk

Skal du lage sushi eller sashimi? Da kan du i så fall med fordel bruke en trancherkniv. Du kan også benytte deg av en fileteringskniv for å skjære fisk.