Eggkokere

En eggkoker gjør hverdagen enklere. La eggene kokes til perfeksjon, uten at du må passe på dem. Slipp eggeskall som går i stykker i kasserollen og egg som blir for harde eller for løse. Spiser du ofte egg blir eggkokeren sannsynligvis en hverdagsfavoritt som kan stå fremme på kjøkkenbenken.
3 produkter

Sortere på:

Popularitet
3 av 3 produkter
Med en eggkoker er det smidig og enkelt å koke egg.

Hvor lenge holder kokte egg?

I noen eggkokere kan du koke opptil 10 egg på én gang. Perfekt hvis dere er mange som spiser egg, hvis du skal lage en matrett med kokte egg eller hvis du vil lagre eggene i kjøleskapet.
Kokte egg holder i omtrent 5-7 dager i kjøleskap. Ettersom eggeskall er porøst tiltrekker det seg lett smak. Derfor er det best å oppbevare eggene i en plastpose eller i en boks eller skuff beregnet på mat.

Hvordan koker man egg i en eggkoker?

Å koke egg i en eggkoker er veldig enkelt. Det er bare å plassere eggene i kokeren og stille inn ønsket resultat. En eggkoker med timer vil gi fra seg et signal når egget eller eggene er ferdigkokte. Noen kokere har i stedet en lampe som lyser for å signalisere at eggene er klare. Hvert signal har sin fordel. Skal du for eksempel opp å koke egg på morgenen mens familien ligger å sover, kan en koker med lampe foretrekkes fremfor en koker med en pipende timer.

Stor eller liten eggkoker

Om du skal ha en stor eller liten koker avhenger av behovene dine. Skal du kun koke et par frokostegg, er det ikke nødvendig å investere i en eggkoker som koker 10 egg. Er dere en stor familie eller liker du å ha kokte egg liggende lett tilgjengelig i kjøleskapet, er en koker som rommer mange egg perfekt for deg. Et kokt egg er et smidig mellommåltid å ta med seg etter trening eller ut på tur.

Posjerte egg i en eggkoker

I noen eggkokere går det i tillegg ann å posjere egg. Posjerte egg lages uten skall. Man kan lage helposjerte egg der eggeplommen dekkes helt, eller halvposjerte egg der plommen fortsatt synes. Posjerte egg brukes til Eggs Benedict.

Eggeglass

Kokte egg er populært å spise til frokost. Med eggeglass blir serveringen både vakrere og enklere. Matche eggeglassene med det øvrige porselenet eller la dem bryte opp.

Eggedeler

Med en eggedeler kan du få det kokte egget i perfekte skiver eller deler. Skivet egg passer like godt på brødskiven til frokost som til rekesmørbrødet. Det går raskt og enkelt og resultatet blir tilfredsstillende.

Egg til påske

Påsken er for mange forbundet med egg. Eggenes store popularitet under påskehelgen har sin opprinnelse fra kristendommen. På den ene siden symboliserer egg liv og passer derfor godt å spise på påskedagen, og på den andre siden var det en gang forbudt å spise egg i fastetiden. Når folk ikke spiste egg, ble det en overflod av egg som derfor på en naturlig måte fylte påskebordene. Med en koker går det raskt og enkelt å koke egg til hele slekten.
Hvis du skal male egg, er det en fordel om du har kokt dem først. Selv da kommer en eggkoker til nytte.