Slowcookers

Er du glad i vellaget mat, men ikke å stå i timesvis på kjøkkenet? Dessverre er det et regnestykke som sjelden går opp, før nå. En slow cooker krever minimalt med anstrenging fra din side, samtidig som maten blir bedre enn noensinne. Vi har slow cookere fra Crock-Pot, Hamilton Beach og Sage. Finn din favoritt og begynn med slow cooking allerede i dag!

Slowcookers
9 produkter

Sortere på:

Popularitet
9 av 9 produkter

Hvordan lager man mat med en slow cooker?

Å lage mat med en slow cooker er veldig enkelt. Finn din oppskrift for at det skal bli så bra som mulig, eller prøv å eksperimentere deg frem.
En slow cooker tilbereder maten over lang tid, men krever ingen oppsikt under tiden. På morgenen kan du fylle slow cookeren din med det du ønsker, for å deretter komme hjem på kvelden etter en hel dag på jobben og da ha maten klar. Man kan kalle det langkoking og fastfood i ett. Slow cookeren krever nemlig minimalt med anstrengning fra din side.
Varmen i maskinen kommer fra siden, i stedet for bunnen. Det gjør at maten ikke brenner seg fast i kasserollens bunn.

Oppskrift slow cooker

Søker du rundt litt på internett kommer du til å finne en mengde forskjellige oppskrifter. Både proff- og hobbykokker liker å eksperimentere med slow cookeren. Ettersom du kan stille inn kjøkkenmaskinen i forskjellige varmenivåer, kan du anpasse innstillingen etter hva du skal lage. Du kan tilberede grønnsaker, kylling, høyrygg, supper, desserter og mye mer. Start for eksempel med å prøve vår slow cooker-oppskrift på Vegatarisk chilli med søtpotet.

Tips

For beste resultat:
  • Bruk rett mengde væske, det vil si unngå for mye væske. Væsken koker ikke bort slik den gjør på komfyren.
  • Bryn kjøttet i stekepannen før du koker det i kjøkkenmaskinen hvis du vil at det skal ha stekeskorpe.
  • Ikke åpne lokket før tilberedningen er ferdig.
  • Vil du lage en smaksrik saus er kjøkkenmaskinen perfekt.
  • Lag maten en dag før du skal servere den. Det gjør den bare enda mer smaksrik.

Hvorfor slow cooker

I en slow cooker beholdes alle næringsstoffene. Det er derfor nyttig, det krever veldig lite tid fra deg og smaken på det du tilbereder blir fantastisk. Det er i tillegg økonomisk både fordi du ikke trenger å kjøpe dyrt kjøtt eller grønnsaker, i slow cookeren kommer alt til sin rett. Kjøttet blir mørt og grønnsakene beholder spensten sin. Den krever heller ikke tid, tvert imot slipper du å avsette masse tid til matlagingen.
Er du fortsatt ikke helt overbevist? Les våre fem grunner til å bruke en slow cooker.

Trykkoker

En elektrisk trykkoker minner på mange måter om slow cookeren, men i stedet for langkoking koker maten i stedet fortere. Med en trykkoker kan tilberedningstiden bli opptil 70 prosent raskere. Det innebærer at du sparer både tid og energiforbruk. Det er dessuten lett å lage mat med en trykkoker, takket være de forinnstilte programmene trenger du oftest bare å trykke på en knapp.
Vi har både elektriske trykkokere og trykkokere som du plasserer på komfyren.

Historie

Langkoking har eksistert lenge i menneskets historie. Den spesielt utviklede kjøkkenmaskinen fikk stort gjennomslag på 1970-tallet i USA. I dag finnes en slow cooker i nesten hvert et hjem i USA. Også i Norge har langkok eksistert en stund, selv om slow cookeren har gjort en litt senere entré her. Med en hverdag som krever stadig mer tid utenfor hjemmet, ønskes slow cookeren velkommen med åpne armer av mange. Du kan være på jobb eller ta den herlige gåturen, samtidig som maten tilberedes. Siden ca. 2010 har slow cookeren funnets i Norge. Og hvis du spør oss er den her for å bli!