Frityrkoker

Fritert er sprøtt og godt. Med en frityrkoker hjemme kan du unne deg frityr når du vil. Eksperimenter med å fritere forskjellige råvarer, det kan knapt bli feil. Vi har frityrkokere fra Tefal og Wilfa. Vil du i stedet for å fritere med frityrolje heller luftfritere, bør du sjekke ut våre Air Fryers.
Frityrkoker
Frityrkoker
31 produkter

Sortere på:

Popularitet
31 av 31 produkter
Hjemmelagde chips, pommes frites, smultringer, løkringer, fritert kylling eller friterte grønnsaker. Får du vann i munnen? Med en frityrkoker kan du enkelt fritere hjemme. Hos oss på Cervera kan du finne den beste frityrkokeren til dine behov.

Egne chips

Å lage chips med en frityrkoker er lett. Bruk en mandolin eller en ostehøvel til å høvle potetene raskt og effektivt. Du kan også lage rotfruktchips med gulrøtter, rødbeter, polkabeter eller pastinakk. Frityrkokeren skal være ca 160 grader når du senker potetskivene ned i oljen. Ikke legg i for mange potetskiver på en gang, resultatet blir best hvis du tar noen få om gangen. Så tar det omtrent tre minutter før potetskivene blir sprø chips. La dem renne av og avkjøles på litt kjøkkenpapir før du salter og eventuelt krydrer dem.

Frityrolje

For å fritere trenger du en olje som tåler varme. Oljer som er egnet til fritering er oljer som er varmpresset. Eksempler på varmpressede oljer er varmpresset rapsolje, maisolje, peanøttolje og solsikkeolje. Et annet alternativ er raffinert kokosolje.
Det finnes mange oljer på markedet som heter nettopp frityrolje. Kjøper du en slik olje, vet du at den egner seg godt til fritering.

Hvor mange ganger kan oljen brukes?

Samme olje kan brukes flere ganger, men det avhenger av hva du har fritert. Har du fritert noe som avgir mye smak og deretter vil fritere noe helt annet, kan det være best å bytte til en ny olje.
Noen velger å tømme frityrkokeren mellom bruk og oppbevare oljen i kjøleskapet. Det er ikke nødvendig og ganske tungvint. Oljen kan forbli i frityrkokeren mellom rundene du friterer, hvis det ikke tar altfor lang tid mellom gangene.

Frityrrøre

Frityrrøre er ikke alltid nødvendig, men hvis du skal fritere en viss type mat, bør du først dyppe den i frityrrøren. Frityrrøre består ofte av melk, mel, vann, pisket eggehvite og i noen tilfeller øl. Selvfølgelig er det variasjoner på oppskrifter. Test deg frem til du finner røren du liker best. Frityrrøren lager et sprøtt skall rundt råvaren.

Fritere i frityrkoker

  • Fyll frityrkokeren
  • Varm opp oljen til temperaturen er 150-180 grader. En god test for å vite om frityrkokeren er klar til bruk, er å legge ned et stykke hvitt brød. Hvis brødbiten blir gyllenbrun etter ca 1 minutt, er frityrkokeren klar til bruk.
  • Hvis du bruker frityrrøre, dypper du råvarene dine i røren før du senker dem ned i oljen.
  • Friter helt til råvarene har fått en fin farge.

Luftfrityrkoker

Med en varmluftsfrityrkoker kan du fritere uten olje. En Air Fryer kan beskrives som en frityrkoker uten olje. Varmluftsfrityrkokere friterer med luft eller med en veldig liten mengde olje. Vil du ha et sunnere alternativ å variere med er en luftfrityrkoker det perfekte alternativet for deg.