/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Höganäs Keramikk

Höganäs Keramik har med sin karakteriske keramikk blitt en klassiker i mange hjem. Den runde og nesten bollete formen på porselenet er like robust å bruke som den er vakker å se på.
Höganäs Keramikk
Höganäs Keramikk
På lager
Varemerke

    H

Kategori
Materiale
Farge
3 produkter
3 av 3 produkter

Historie

1909

Alt startet i 1909 når den skånske Kullabygden startet sin produksjon av bruksgjenstander som både tålte og beholdt varmen. Selskapet som ble startet av Karl Andersson og Sigfrid Johansson, het fra begynnelsen Andersson & Johanssons Lergodsfabrikk. Johansson var glasseringsmester og Andersson var dreiermester.

1914

Til å begynne med produserte de kun små skåler av keramikk, men allerede i 1914 var selskapet med og stilte ut ved Baltiske utstillingen i Malmø.

1967

Navnet Höganäs Keramik ble etablert.

1970

Under 1970-tallet gikk selskapet fra å produsere produkter i leire til å produsere produkter i stentøy. Under samme periode gikk produksjonen fra håndverksmessig til industriell.

2000

Under 2000-tallet ble selskapet kjøpt opp av Iittala Group.

Nye Höganäs Keramik

I 2010 fikk designteamet Front, bestående av Sofia Lagerkvist, Anna Lindgren og Charlotte von der Lancken, i oppdrag å utvikle nye former til Höganäs Keramik. Fronts design finnes i dag utstilt på flere museum rundt i verden, som MoMa i New York, Victoria & Albert Museum i London og Centre Pompidou i Paris. Når de skulle utvikle nye former til Höganäs Keramik hentet de inspirasjon fra oppveksten sin, der det ble dekket på med Höganäs Keramik til kaffen.

Forskjellige farger

Keramikken finnes i flere forskjellige farger, blant annet i hvitt, grå, blå og rød. Velg en favoritt eller bland flere forskjellige.

Tåler stekeovn

Keramikken tåler 250 grader. Det er viktig å tenke på at keramikkens bunn alltid skal være dekket med mat eller væske, og at keramikken skal ha en avstand på minst 1 desimeter fra ovnsgrillen. Har du en varm form må du først la den avkjøles før du setter den inn i fryseren og vice versa. Hvis temperaturforandringene blir for heftige kan keramikken sprekke.

Ta vare på porselenet ditt

Det er viktig å ta vare på porselenet på riktig måte for at det skal beholde glansen sin i lang tid.

Oppvaskmaskin

Bruk helst skylle- eller spoleglansemiddel hvis du skal vaske i maskinen. På den måten minimeres friksjonen og gjør de i tillegg mer slitesterke mot riper når du stabler dem. Skylle- og glansemiddel gjør også porselenet mindre følsomt for metallbestikk som ellers kan etterlate merker. Skulle porselenet ditt likevel få metallmerker på seg, pleier de å kunne fjernes med pussemiddel.
Trefatene til koppene skal ikke vaskes i maskinen, de skal kun tørkes av med en klut. Olje gjerne fatene dine inn innimellom for å gjøre dem mer holdbare.

Skyll umiddelbart

Når du har spist skal du helst skylle av tallerkene så fort som mulig etter måltidet. Dette for å forhindre misfarginger som viss mat kan etterlate seg.

Te- og kaffeflekker

Dannes det te- eller kaffeflekker i tekoppen eller kaffekoppen din som er vanskelige å få bort med vanlig vaskemiddel, kan du blande 2-3 ss sitronsyre med oppvaskmiddelet. Da pleier porselenet å bli som nytt!

Fastbrent mat

Har du hatt mat i en ovnsform som har brent seg fast i kantene, får du dem lettest bort ved å bløtlegge ovnsformen i ca en halvtime. Under den tiden pleier maten å løses opp slik at den bare er å vaske som vanlig etterpå.