/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Morakniv

Morakniven er den perfekte kniven for de fleste anledninger der man skulle trenge en kniv. Hver detalj i en Morakniv har en tanke og et design for å være så god som mulig. Kniveggen har en sliping som sørger for at den holdes skarp så lenge som mulig.
Morakniv
Morakniv
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
6 produkter
6 av 6 produkter

Morakniv på kjøkkenet

Knivserien Classic 1891 er utviklet av Morakniv for å passe perfekt på kjøkkenet. De robuste Moraknivene med sine signifikante trehåndtak i Classic 1891-serien, selges enkeltvis og i sett og har røde eller svarte trehåndtak. I Classic 1891 er Morakniven tilgjengelig som brødkniv, kokkekniv, skallkniv, filetkniv, universalkniv og stekekniv.
Morakniv tilbyr også tranchergaffel, slipestål og biffkniv i delene tilpasset kjøkken og matlaging.

Ta vare på knivene dine

For at knivene dine fra Morakniv skal holde så lenge som mulig, er det viktig at du tar vare på dem. Hver kniv har sine spesifikke pleieråd, men det er selvfølgelig noen generelle tips å ta i bruk som gjelder for de fleste kniver.
Noen generelle tips om hvordan du tar vare på Morakniven din:
  • Vask kniven for hånd.
  • Ikke legg kniven på plass før den er helt tørr.
  • Ikke skjær i harde varer/produkter.
  • Ikke la sure stoffer ligge igjen på bladet.
  • Ikke skrap av opphakkede råvarer fra skjærebrettet med knivens egg, bruk knivens rygg i stedet.

Kongelig hoffleverandør

Morakniv har blitt utvalgt til å være hoffleverandør. Det er H.M Konungen som har akseptert Morakniv som Kongelig hoffleverandør. Det innebærer at Moraknivs produkter blir verdsatt av noen i kongefamilien, og fellesnevneren for Kongelig hoffleverandører er at virksomheten drives i Sverige. Et kjennetegn er også ofte at produktene er av høy kvalitet, følger et skandinavisk design og er verdensledende.
Morakniven er et populært valg hos alt fra den friluftsinteresserte til mesterkokken til sopplukkeren, og finnes i fler eforskjellige modeller. Morakniven finnes i alt fra barnekniv til kokkekniv til kjøkkenkniv. 

Historie

Året var 1891 når Frost-Erik Erson kom tilbake til sin hjemby Östnor i Mora og startet opp fabrikken som skulle begynne å produsere Moraknivene. Han hadde da vært i Nord-Amerika hvor han hadde jobbet som tømmerhugger. Mora hadde allerede en tradisjon for å lage kniver som hadde blitt eksportert til resten av verden i flere århundrer. Knivene var en ønskelig byttevare for de omreisende gårdshandlerne som reiste rundt i Sverige. Knivene fra Mora var velkjente allerede rundt århundreskiftet og i 1904 var ti arbeidere ansatt på fabrikken.
Krång-Johan Eriksson var en av dem som jobbet på fabrikken, men det skar seg mellom han og ledelsen. Som et resultat ble han drastisk utvist fra fabrikken. Eriksson bestemte seg for å åpne sin egen knivfabrikk, noe han gjorde sammen med Lok-Anders Mattsson.

Mora of Sweden

I 1988 kjøper KJ Erikssons Knivfabrik Frosts Knivfabrik i tre etapper, og i 2005 er Frosts fullstendig et datterselskap av KJ Eriksson. Dette fører til et navnebytte, og i 2005 blir det nye firmanavnet Mora of Sweden. Ytterligere fusjoner i 2016 fører til det nåværende firmanavnet Morakniv AB.

Morakniven

Selv i dag produseres Morakniven på samme fabrikk der det hele begynte for 100 år siden. Knivene som produseres av Morakniv blir stadig utviklet til det bedre gjennom design, materialvalg og produksjon.
Morakniv Classic stekekniv