/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kockums

De slitesterke emaljeproduktene fra Kockums er for mange en kjær favoritt. Ved å lage mat og dekke bordet med Kockums sine produkter, er det enkelt å oppnå en retrofølelse. Produktene passer like godt på sommerhytta som i leiligheten midt i byen.
Kockums
Kockums
Finns i lager
Kategori
Varumärke

    D

Material
Färg
Pris
kr
kr
171 produkter
40 av 171 produkter
La emaljen bli en gjennomgående trend på kjøkkenutstyret ditt og serveringen din, eller la materialet bryte som en fin detalj.

Historie

På slutten av 1800-tallet bygde familien Kockum en fabrikk i Ronneby. Tanken var at de skulle produsere kanner, bøtter og sykehusutstyr. I 1893 produserte de et emaljert kokekar og suksessen var snart et faktum. Under 1930-årene solgte karet som aldri før, og aller best solgtes den lysegule gryten med den tynne grønne kantlinjen. Det var veldig populært å lage gryter under 1930-årene, så derfor ble de solide kokekarene virkelig satt pris på.
I løpet av 1960-årene blir Kockums Jernverk slått tilbake da svenske kjøkken introduseres for plast. Plasten tar over og de emaljerte kokekarene havner bakerst i kjøkkenskapene der de blir glemt bort. Kockums Jernverk ansatte designerne Sigurd Persson og Arne Erkers som ga kokekarene ny farge og form, men ikke engang det hjalp. Kockums Jernverk ble nødt til å stoppe produksjonen sin.
Heldigvis begynte folk etter en stund å etterspørre det solide materialet igjen. Emaljen har begynt å finne tilbake til svenske kjøkken og produksjonen blir gjenopptatt. Den nye kolleksjonen er en blanding mellom det slitesterke materialet som ble brukt fra begynnelsen og nytt design og nye farger. Med en gryte fra Kockums kan du servere maten direkte fra gryta ettersom den er lekker å ha stående fremme.

Emalje

Emaljen er Kockums signaturmateriale. Grytene har doble lag av emalje, noe som gjør at de har høy kvalitet og tåler mye. Emaljen er også enkel å rengjøre. Emaljering er et håndverk, noe som innebærer at ingen gryte er lik en annen lik.

Naturlige råvarer

Emaljen er laget av naturlige råvarer som tar hensyn til både mennesker og miljø.

Emaljekopper og støpejernsgryter

I det nye sortimentet som er utviklet finnes det kasseroller, gryter og ovnsformer. Alle produktene er tilgjengelige i forskjellige størrelser og forskjellige farger, slik at du kan finne favoritter som passer deg. Hver kasserolle og gryte er egnet for alle typer kokeplater.
Sortimentet til Kockums inkluderer i dag mer enn bare emaljeprodukter. Andre produkter i sortimentet er panner i kullstål, bærplukkere og mindre kjøkkenredskaper som tresleiver, slikkepotter, steketenger og potetskrellere.

Emaljekopp

Emaljekoppene er perfekte å ta med ut på tur i skogen eller til å drikke av hjemme ved kjøkkenbordet. Hos Kockums finner du emaljekopper i flere forskjellige farger. Velg mellom en emaljekopp i gult, grønt, hvitt eller grått.

Tekanne i emalje

Emaljetekannen, som også kan brukes som kaffekanne eller saftmugge, er av en høy modell og passer godt til å brukes sammen med Kockums emaljekopper.

Emaljert støpejernsgryte

Støpejernsgryten består av 100 prosent gjenvunnet jern, og er emaljert. Lokket holder tett og takket være piggene på innsiden av lokket samles dampen der, som deretter kan renne ned over maten på en jevn måte slik at den blir saftig og smaksrik.

Emaljekasserolle

I kasserollen kan du koke egg, pasta eller grønnsaker. Hell av vannet og server direkte fra kasserollen.

Emaljetallerken

Tallerkenene i emalje er perfekte hvis du vil ha robuste og solide tallerkener. Perfekte å pakke med seg i båten, til bilturen eller til å ha på hytta. Velg den kantfargen som du foretrekker eller bland forskjellige kantfarger med hverandre.