/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Wedgwood

Wedgwood tilbyr porselen med en historie. Enten du er på jakt etter en vakker tekopp, kaffekopp, tallerken, asjett eller skål, finner du det i Wedgwoods sortiment.
Wedgwood
Wedgwood
Saatavilla
Tuotemerkki

    A

  • B

Tuoteryhmä
Suunnittelija
Materiaali
Väri
Hinta
kr
kr
25 produkter
25 av 25 produkter
Med en historie som strekker seg tilbake til 1700-tallet, har selskapet hatt tid til å utvikle en teknikk og design som holder over tid.

Vakkert porselen

Det vakre porselenet finnes i flere forskjellige deler. Hos oss på Cervera finner du seriene Jasper Conran og Hibiscus, som er to populære serier som holder over tid.

Jasper Conran

Conran er en av Storbritannias mest fremstående klesdesignere. Designet hans gjenkjennes på hans måte å blande klassisk britisk eleganse med moderne uttrykk. Allerede som 19-åring debuterte han på London Fashion Week med sin første kolleksjon. Deretter har han fortsatt å designe, både klær og andre ting.
I 2001 ble Conran tilbudt å designe en porselensserie for Wedgwood. Conran viser med sin porselensserie at hans evne til å skape stilrent, moderne og klassisk design ikke bare gjelder klær, men også porselen.

Hibiscus

Serien Hibiscus har en et svært elegant design med et mønster hentet fra Wedgwoods arkiv. Seriens mønster ble skapt allerede i 1810. Det er like aktuelt i dag som da det ble tegnet. Du kan med andre ord være sikker på at et servise fra Hibiscus holder over tid.

Slitesterkt porselen

Porselenet tåler både å brukes i mikrobølgeovn og kan maskinvaskes.

Historie

Wedgwood er keramikkverkstedet som ble grunnlagt allerede i 1759 av Josiah Wedgwood. Verkstedet ble startet i det området som i dag kalles Strike-on-Trent, i Storbritannia. Strike-on-Trent går i dag også under navnet “The potteries”, ettersom veldig mange keramikk- og porselensfabrikker er lokalisert i området.
Josiah Wedgwood hadde i løpet av årene 1954-1959 studert keramikkproduksjon. Når han avsluttet studiene sine, slo han opp dørene til sitt egne verksted det samme året.

Innovativ produksjon

Josiah Wedgwood var tidlig ute med å følge utviklingen av industrialiseringen. Han moderniserte raskt fabrikken sin og bygde kanaler for å effektivt transportere materialer fra andre områder. Wedgwood våget med andre ord å gå i tet for produksjonen av keramikk og porselen. Ved å prøve nye metoder skapte han ting som ingen hadde gjort tidligere. Blant annet utviklet han flintgodset Queens ware, som ble oppkalt etter den britiske dronningen Charlotta. 952 deler av Queens ware ble bestilt i løpet av 1770-tallet av Katarina II av Russland. En svært stor bestilling som var tiltenkt Grenouille-plasset.

Med inspirasjon fra antikken

Bare noen år etter at Wedgwood åpnet opp keramikkfabrikken sin, traff han kjøpmannen Thomas Bentley. Året var 1762 da Bentley introduserte Wedgwood for antikkens kunst og håndverk. I 1768 bestemte de seg for å sammen starte en fabrikk som de kalte Etruria. Navnet valgte de ettersom deres tanke var at keramikken de skulle produsere skulle ha etruskisk stil. I løpet av årene som fulgte utviklet Wedgwood forskjellige serviser med nye spennende teknikker.

Jaspergodset

I 1775 oppfant Wedgwood jaspergodset, noe som mange betrakter som hans største oppfinnelse og bedrift. Jaspergods er en porselensmasse som er lett å forme. Porselenet er nesten gjennomsiktig og passer bra å bruke hvis man vil legge inn farger i det.