/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lettlaget grytebrød
1. Start med å røre ut gjæren sammen med vannet i en bolle til den løser seg opp.

Lettlaget grytebrød

Ingredienser

10 dl hvetemel
5 dl vann
1 krem ​​tørr gjær
2-3 ts salt
Valgfritt: hakkede urter som f.eks. Rosmarin
1. Start med å røre ut gjæren sammen med vannet i en bolle til den løser seg opp.
2. Rør raskt inn mel og salt (og eventuelt krydder) med gjæret og vannet. Du trenger ikke å kna deigen, bare sørg for at alt melet har blitt vått. Dekk til bollen.
3. La gjære ved romtemperatur i minst 10 timer, helst 12-14 timer.
4. Hell deigen på et melet bord. Brett den inn fra kantene noen ganger og la den hvile. Legg over den løse deigen i en stor bolle og dekk med plast. La hvile i 2 timer.
5. Sett ovnen på 225 grader og sett inn en støpejernsgryte med lokk.
6. Når gryten er skikkelig varm, tar du den ut og drysser litt mel i bunnen. Snu ned den ferdige deigen og sett inn med lokket på i nedre del av ovnen.
7. Etter 30 minutter tar du av lokket og baker brødet i ytterligere 20 minutter.
8. Og voila! Et dampende ferskt grytebrød kan nå snus ned på en rist for avkjøling!

Legg igjen en anmeldelse