Vilkår

Redusert plastforbruk i Cervera-butikkene

Fra og med 1.juni har Sverige nye regler for plastposer som følger av et EU-direktiv som tar sikte på å redusere forbruket av nettopp plastposer. Hos Cervera applauderer vi initiativet og tror at det vil bidra til en mer bærekraftig og bevisst handel.

I 2016 valgte vi å fjerne majoriteten av plastposene våre og gikk over til papir og tekstil. Gjennom denne beslutningen alene har vi redusert plastforbruket vårt med over 66 000 kg siden 2016. Vi har også valgt å bruke FSC-merkede* materialer for papirposene, kvitteringsrullene og gavepapiret vårt.

Gjennom å velge bort plast og å informere om den negative miljøpåvirkningen plastposer har, kan vi alle hjelpe til med å redusere både plastforbruket og forsøplingen, og bidra til en mer effektiv og bærekraftig måte å utnytte ressursene på.  

 

 

*FSC, Forest Stewardship Council, er en uavhengig, internasjonal medlemsorganisasjon som fremmer en miljøtilpasset, sosialt ansvarlig og økonomisk bærekraftig forvaltning av verdens skoger gjennom sertifiseringsystemet FSC.  Sertifiserte foretak følger FSCs regler for skogbruk og sporbarhet. FSC-merket gjør at forbrukere og foretak kan velge varer av tre som kommer fra et ansvarlig skogbruk, det vi si et skogbruk som tar hensyn til mennesker og miljø.

Har vi lov til å by på en kake?

For å ge deg best mulige opplevelse på denne side, bruker vi såkalte cookies (kaker). Det er små tekstfiler som spares i datorn eller telefonen din og ger oss informasjon om hvordan du bruker siden vår. De hjelper også til å forbedre oss. Om du fortsetter in på denne siden tillater du dette.

Her kan du lese mer om cookies.