/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Sommerens siste akt og kanskje den aller koseligste tiden på året er her - sensommeren. Etter en avslappende ferie tar vi steget langsomt tilbake til hverdagens rutiner - mens alt det beste med sommeren fortsatt holder et grep om oss en liten stund til. Fortsatt er det mange soltimer med sene kveldsmiddager på verandaen! Men kanskje det beste med alt: Vi går nå inn i den mest smaksrike tiden på året. Nå er det virkelig høysesong for alle smaksløker! Bøndene slår åkrene. Hobbykolonistene og de som dyrker i plantekasser gleder seg. Skogene er overfylt av bær og sopp. De hjemmedyrkede blomstene - og også råvarene - plukkes inn og pryder hjemmet og borddekkingen vår. Det er nå vi endelig får invitere til innhøstingsfest med alt som hører til og nyte alt som naturen har å tilby!
Høysesong for alle smaksløker sommer setting

Style med primører

Inviter hjem venner og familie til en sensommerfest for en catch-up etter ferien! Kveldene er fortsatt lange, selv om solens stråler kanskje ikke varmer like mye utover de sene kveldstimene. Da bør du passe på å addere varmende lys, myke sitteputer og deilige pledd for å gjøre det koselig og lunt. Dekk på med alt som innhøstingen har å tilby - hvorfor bare spise primører når du faktisk også kan dekorere med dem? Hvorfor ikke lage en trendy lysestake av et kålhode eller bygge luksuriøse og dekorative tårn av rosenkål? Apropos tårn - en av de største trendene på det dekkede bordet akkurat nå er more is more. Det skal være mye av alt. Hvis du skal ha smør til det nybakte brødet, sørg for å bygge et luksuriøst smørtårn som du pynter med for eksempel salvieblader. Men husk - vær svinnsmart her og ikke kast smørrestene. Bruk dem til for eksempel å bake noe neste dag.
Til pynt: Bruk for eksempel brokkoli eller artisjokk som substitutt til blomster som du snitter vakkert i en vase. Det er jo tross alt bare fantasien som setter grensene for hvordan du kan dekorere med det spiselige på sensommeren!
Dekk på i naturens farger og hvorfor ikke bruke en sterk grønnfarge som aksent, på porselenet for eksempel, som matches med innslag i tre, lin og strå. Tenk at du skal være i ett med naturen når du dekker bordet.

Dekk på til sensommer på 3 måter

Skap et personlig uttrykk på det dekkede bordet ved å hente inn det du liker - som kanskje er en blanding mellom det du allerede har og nye ting som du kan komplettere med. På sensommeren kan du gjerne sette det småblomstrete og mønstrede porselenet på hylla og heller satse på en mer dus fargeskala. Enten kan du velge å la tallerkene være i en mer dyster nyanse, eller hvorfor ikke duken. Men hvis du fortsatt ikke vil gi helt slipp på sommeren - sats på lyst porselen, men legg for eksempel til røykfargede glass eller andre duse detaljer som servietter, bestikk eller desserttallerkener i en mørkere farge.

Lys opp med lykter

Match det gule sommerlyset med vakre lykter som du setter ut både på bordet eller rundt på uteplassen for å sette stemningen. Faktum er at du kan bruke lys og lykter året rundt - det er ikke en vinter-accessoar når det kommer til borddekking, som man kanskje kan tro. Det er like fint å tenne lys i skumringen på sommeren og matche lysestaker og lykter med vakre snittblomster.
Oppdag lyktene fra Tenderflame som drives av den patenterte Tenderfuel som er en 100% sikker tennvæske som ikke tar fyr hvis du eller noen skulle velte lykten. De er vakre å sette i grupper i forskjellige størrelser og farger for å virkelig sette prikken over i’en på sensommerfølelsen når mørket faller!
Høysesong for alle smaksløker Syltet

Innhøstingsfest: 5 tips!

Er det på tide for deg også å høste inn det du har sådd i løpet av våren og sommeren? Her kommer fem raske tips til den store innhøstingsfesten!
  • Grønnsaker og frukter nytes jo aller best ferske. Inviter derfor inn til både lunsjer, bruncher og middager for at ferskvarene skal bli brukt mens de enda er nyhøstet. Det er dessuten noe helt spesielt med å invitere nære og kjære på det du har dyrket selv.
  • For det som blir til overs, se til at du oppbevarer det på en bra måte. Grønnsaker og frukter holder faktisk lengre enn det du tror hvis du gjør det “by the book”. De innhøstede potetene dine kan for eksempel holde helt til neste vår hvis du oppbevarer dem mørkt og svalt.
  • Begir du deg ut i skogen og lykkes med å få en stor sopp- eller bærfangst - pass på at du vinterlagrer dem også. I fryseren holder maten veldig lenge hvis du oppbevarer den korrekt og i en god emballasje.
  • Fermentere mer! Det er en rekke grønnsaker som kan holde en god stund inn i det neste året hvis du fermenterer dem. For eksempel kål, løk, gulrøtter og agurk - det er egentlig kun fantasien som setter grensene.
  • Blomstene du plukker inn nytes også best når de er nyplukket. Men faktum er at veldig mange blomster kan også tørkes og bruke stil å dekorere hjemmet med i flere år. PS. Ikke glem at det snart er på tide å plukke inn alle dyrebare løker for vinterlagring!