Høysesong for alle smaksløker

Høysesong for alle smaksløker
Høysesong for alle smaksløker
Sommerens siste akt og kanskje den aller koseligste tiden på året er her - sensommeren. Etter en avslappende ferie tar vi steget langsomt tilbake til hverdagens rutiner - mens alt det beste med sommeren fortsatt holder et grep om oss en liten stund til. Fortsatt er det mange soltimer, sene kveldsmiddager på verandaen og isspising å hente! Men kanskje det beste med alt: Vi går nå inn i den mest smaksrike tiden på året. Nå er det virkelig høysesong for alle smaksløker! Bøndene slår åkrene. Hobbykolonistene og de som dyrker plantekasser gleder seg. Skogene er overfylt av bær og sopp. De hjemmedyrkede blomstene plukkes inn og pryder hjemmet og borddekkingen vår. Det er nå vi endelig får invitere til innhøstingsfest og nyte alt som naturen har å tilby. Velkommen til en ny (innhøsting)sesong hos oss på Cervera!
Høysesong for alle smaksløke sommer setting

Dekk opp til sensommerfest

Inviter hjem venner og familie til en sensommerfest for en catch-up etter ferien! Kveldene er fortsatt lange, selv om solens stråler kanskje ikke varmer like mye utover de sene kveldstimene. Da bør du passe på å addere varmende lys, myke sitteputer og deilige pledd for å gjøre det koselig og lunt. Dekk på i naturens farger og hvorfor ikke bruke en sterk grønn farge som aksent og pynte med nyplukkede sensommerblomster. Tenk deg en stor herlig bukett med solsikker eller dahliaer i alle mulige farger og former.

Innhøstingsfest!

Er det på tide for deg også å høste inn det du har sådd i løpet av våren og sommeren? Her kommer fem raske tips til den store innhøstingsfesten!
  • Grønnsaker og frukter nytes jo aller best ferske. Inviter derfor inn til både lunsjer, bruncher og middager for at ferskvarene skal bli brukt mens de enda er nyhøstet. Det er dessuten noe helt spesielt med å invitere nære og kjære på det du har dyrket selv.
  • For det som blir til overs, se til at du oppbevarer det på en bra måte. Grønnsaker og frukter holder faktisk lengre enn det du tror hvis du gjør det “by the book”. De innhøstede potetene dine kan for eksempel holde helt til neste vår hvis du oppbevarer dem mørkt og svalt.
  • Begir du deg ut i skogen og lykkes med å få en stor sopp- eller bærfangst - pass på at du vinterlagrer dem også. I fryseren holder maten veldig lenge hvis du oppbevarer den korrekt og i en god emballasje.
  • Fermentere mer! Det er en rekke grønnsaker som kan holde en god stund inn i det neste året hvis du fermenterer dem. For eksempel kål, løk, gulrøtter og agurk - det er egentlig kun fantasien som setter grensene.
  • Blomstene du plukker inn nytes også best når de er nyplukket. Men faktum er at veldig mange blomster kan også tørkes og bruke stil å dekorere hjemmet med i flere år. PS. Ikke glem at det snart er på tide å plukke inn alle dyrebare løker for vinterlagring!
Høysesong for alle smaksløke Syltet