/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Alt for sopplukkingen

Alt for sopplukkingen
Alt for sopplukkingen
Endelig er høsten her og med den kommer soppsesongen! Fyll termosen med varm kaffe, lag matpakke og forvandle jakten til en koselig utflukt. Her finner du produkter både for selve sopplukkingen og for den herlige dagen i skogen.

5 tips til sopplukkingen

1. Lær deg de ulike soppartene og kjennetegnene deres før du går ut på sopptur. Gjør deg kjent med både spiselige og giftige sopp for å unngå risiko.
2. Bruk riktig utstyr - ta med deg en kurv, kniv og en børste for å rengjøre soppen.
3. Sørg for å plukke på rett sted og til rett tid. Sopp trives ofte i fuktigere perioder, vanligvis på høsten, men enkelte arter kan også finnes om våren eller sommeren. Sopp vokser best i fuktige og skyggefulle områder, de finnes oftest i områder med rikelig med løv eller fuktig mark.
4. Vær nøye med identifiseringen av sopp. Det er viktig å kunne skille spiselig sopp fra giftige for å unngå ulykker. Respekter også reglene og beskytt de sjeldne soppartene.
5. Rensk og klargjør soppen på stedet. Skjær av soppen med en liten kniv og rengjør den plukkende soppen med en liten pensel eller en soppbørste.

To måter å tilberede sopp på

Hva med å sette i gang med matlagingen så fort du kommer hjem fra soppturen? Finnes det noe bedre enn å spise helt nyplukket sopp rett fra skogen? Oppdag Fredric Melchersson gode ristede ciabatta med kantareller og hvitløkssmør her!
Hvis du i stedet har hatt flaks på skogsjampinjongsfronten, bør du heller sjekke ut denne oppskriften og overraske med en kremet og fyldig høstrisotto!