/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Sopprisotto4 dl risottoris (f.eks. Arborio)2 banansjalottløk1/2 dl rapsolje2 dl hvitvin10 dl grønnsaksbuljong5 dl soppbuljong100 g ferske kantareller og ca 5 stk skogssopp50 g smør 30 g revet parmesanostSaltPinjekjerner
Fremgangsmåte:1. Hell kantarellene i en stekepanne og la den koke så all vesken blir kokt bort, skjær soppen i skiver og tilsett når all væsken er borte. Stek i noen minutter så de får en fin farge i en klikk smør. 2. Hakk løken og stek i oljen, den skal bli myk, men ikke få for mye farge. Hell i risen og stek til den er tørr, ca 2 min. 3. Hell på vinen og la den dampe helt bort. Rør så inn 1/3 av den varme buljongen og rør sakte til risen har absorbert all buljongen, og tilsett deretter 1-2 dl om gangen. Risottoen skal koke rolig og regelmessig og må omrøres ofte. Det tar omtrent 17-20 minutter. 4. Når risottoen er klar, hell i en klatt smør, parmesanost og sopp, og rør om. 5. Smak til med salt og pepper. Server og topp med rucola, pinjekjerner og parmesanost. Server gjerne med et smørstekt brød ved siden av.

Sopprisotto

Lag et smakfullt måltid med vår oppskrift på Sopprisotto. Denne smakfulle retten kombinerer kremet ris med saftig sopp, løk og deilig parmesanost. Følg vår enkle oppskrift for å lage denne mettende og smakfulle risretten som passer perfekt å servere til høstmiddagen.
Sopprisotto
Ingredienser
4 dl risottoris (f.eks. Arborio)
2 banansjalottløk
1/2 dl rapsolje
2 dl hvitvin
10 dl grønnsaksbuljong
5 dl soppbuljong
100 g ferske kantareller og ca 5 stk skogssopp
50 g smør
30 g revet parmesanost
Salt
Pinjekjerner

Fremgangsmåte:

1. Hell kantarellene i en stekepanne og la den koke så all vesken blir kokt bort, skjær soppen i skiver og tilsett når all væsken er borte. Stek i noen minutter så de får en fin farge i en klikk smør.
2. Hakk løken og stek i oljen, den skal bli myk, men ikke få for mye farge. Hell i risen og stek til den er tørr, ca 2 min.
3. Hell på vinen og la den dampe helt bort. Rør så inn 1/3 av den varme buljongen og rør sakte til risen har absorbert all buljongen, og tilsett deretter 1-2 dl om gangen. Risottoen skal koke rolig og regelmessig og må omrøres ofte. Det tar omtrent 17-20 minutter.
4. Når risottoen er klar, hell i en klatt smør, parmesanost og sopp, og rør om.
5. Smak til med salt og pepper. Server og topp med rucola, pinjekjerner og parmesanost. Server gjerne med et smørstekt brød ved siden av.

Legg igjen en anmeldelse