/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Ristet ciabatta med kantareller og hvitløkssmørCIABATTA10 g gjær (fersk)2 dl fingerlunket vann2 dl hvetemel spesial (ca 600 g)½ ss olivenoljeEn klype saltTOPPING10 kantareller2 skogsjampinjonger3 ss smør2 ss parmigiano-reggiano2 ss persille1 stk hvitløksfeddSalt og pepper
Fremgangsmåte1. Bland gjær, olje og vann i en bakebolle. Rør rundt til gjæren har løst seg opp og hell deretter i mel og salt. Jobb med deigen i ca 15 minutter. La deigen ligge i en bakebolle og dekk med en fuktig klut og la den heve i en time.2. Legg ut hvetemel på benken og legg deretter deigen på benken. Skjær opp deigen i ulike biter og legg på et stekebrett for å heve ytterligere i en time. Sett ovnen på 220° C og pensle vann og olje over deigen. La deigen stå i ca 15 minutter eller til den er ferdig avhengig av størrelsen på brødet.3. Ta fram smøret og la det bli romstemperert.4. Bland 2 ss smør med 1 ss persille og 2 ss finrevet parmigiano-reggiano samt 1 stk finhakket hvitløksfedd i en skål. Tilsett salt og pepper etter smak.5. Vask kantarellene og skogsjampinjongene, dette bør gjøres med en pensel.6. Varm opp en stekepanne på middels varme. Legg 1 ss smør i stekepannen og legg ned all soppen i stekepannen. Salt og pepre etter smak og stek soppen til den har fått en fin farge og minsket i størrelse.7. Del ciabattabrødet på langs og rist brødet i en tørr stekepanne på middels varme. Når brødet er ristet, bre på hvitløks- og persillesmøret på brødet og legg dem ned i pannen til smøret har smeltet.8. Legg ciabattabrødet på en tallerken og legg soppen på brødet med en klype persille over. Server!

Ristet ciabatta med kantareller og hvitløkssmør

Ristet ciabatta med kantareller og hvitløkssmør
Ingredienser
CIABATTA
10 g gjær (fersk)
2 dl fingerlunket vann
2 dl hvetemel spesial (ca 600 g)
½ ss olivenolje
En klype salt

TOPPING
10 kantareller
2 skogsjampinjonger
3 ss smør
2 ss parmigiano-reggiano
2 ss persille
1 stk hvitløksfedd
Salt og pepper

Fremgangsmåte

1. Bland gjær, olje og vann i en bakebolle. Rør rundt til gjæren har løst seg opp og hell deretter i mel og salt. Jobb med deigen i ca 15 minutter. La deigen ligge i en bakebolle og dekk med en fuktig klut og la den heve i en time.
2. Legg ut hvetemel på benken og legg deretter deigen på benken. Skjær opp deigen i ulike biter og legg på et stekebrett for å heve ytterligere i en time. Sett ovnen på 220° C og pensle vann og olje over deigen. La deigen stå i ca 15 minutter eller til den er ferdig avhengig av størrelsen på brødet.
3. Ta fram smøret og la det bli romstemperert.
4. Bland 2 ss smør med 1 ss persille og 2 ss finrevet parmigiano-reggiano samt 1 stk finhakket hvitløksfedd i en skål. Tilsett salt og pepper etter smak.
5. Vask kantarellene og skogsjampinjongene, dette bør gjøres med en pensel.
6. Varm opp en stekepanne på middels varme. Legg 1 ss smør i stekepannen og legg ned all soppen i stekepannen. Salt og pepre etter smak og stek soppen til den har fått en fin farge og minsket i størrelse.
7. Del ciabattabrødet på langs og rist brødet i en tørr stekepanne på middels varme. Når brødet er ristet, bre på hvitløks- og persillesmøret på brødet og legg dem ned i pannen til smøret har smeltet.
8. Legg ciabattabrødet på en tallerken og legg soppen på brødet med en klype persille over. Server!

Legg igjen en anmeldelse