Focaccia med tomater & oregano500 g kokt, skrelt potetCa 8 dl hvetemel spesial4 ss olivenolje7 g tørrgjær2 egg1 ts salt 1–2 ts tørket oreganoGARNERING¼–1 dl olivenolje20 cocktailtomater2 ss fersk, hakket oreganoFingersalt
Fremgangsmåte1. Mos de kokte potetene med en gaffel. Bland dem med mel, olje, gjær, egg, salt og oregano i en skål. Bland forsiktig sammen ingrediensene og kjør deretter på med høyere hastighet til en jevn deig.2. Del deigen i to deler. Trykk dem ned i hver sin smurte springform, ca 20 cm i diameter. La deigene heve under en bakeduk i ca 3 timer. Sett ovnen på 225 grader.3. Pensle deigene med olivenolje. Trykk ned halverte tomater, strø over hakket oregano og fingersalt.4. Stek brødene midt i ovnen i ca 30 min. Dekk eventuellt over dem på slutten av steketiden med aluminiumfolie. Brøden serveres med fordel varme, men de er også like gode kalde.

Focaccia med tomater & oregano

Nyt smaken av Italia med vår deilige oppskrift på Focaccia med tomater og oregano. Oppdag den perfekte kombinasjonen av saftige tomater og duftende oregano i hver munnfull. Lag din egen Focaccia og del denne autentiske smaken med venner og familie. En enkel oppskrift som løfter brødopplevelsen til nye høyder.
Focaccia med tomater & oregano
Ingredienser
500 g kokt, skrelt potet
Ca 8 dl hvetemel spesial
4 ss olivenolje
7 g tørrgjær
2 egg
1 ts salt
1–2 ts tørket oregano

GARNERING
¼–1 dl olivenolje
20 cocktailtomater
2 ss fersk, hakket oregano
Fingersalt

Fremgangsmåte

1. Mos de kokte potetene med en gaffel. Bland dem med mel, olje, gjær, egg, salt og oregano i en skål. Bland forsiktig sammen ingrediensene og kjør deretter på med høyere hastighet til en jevn deig.
2. Del deigen i to deler. Trykk dem ned i hver sin smurte springform, ca 20 cm i diameter. La deigene heve under en bakeduk i ca 3 timer. Sett ovnen på 225 grader.
3. Pensle deigene med olivenolje. Trykk ned halverte tomater, strø over hakket oregano og fingersalt.
4. Stek brødene midt i ovnen i ca 30 min. Dekk eventuellt over dem på slutten av steketiden med aluminiumfolie. Brøden serveres med fordel varme, men de er også like gode kalde.

Legg igjen en anmeldelse

Denne websiden er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles sikkerhetspolicy og brukervilkår gjelder.