/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Focaccia med tomater & oregano500 g kokt, skrelt potetCa 8 dl hvetemel spesial4 ss olivenolje7 g tørrgjær2 egg1 ts salt 1–2 ts tørket oreganoGARNERING¼–1 dl olivenolje20 cocktailtomater2 ss fersk, hakket oreganoFingersalt
Fremgangsmåte1. Mos de kokte potetene med en gaffel. Bland dem med mel, olje, gjær, egg, salt og oregano i en skål. Bland forsiktig sammen ingrediensene og kjør deretter på med høyere hastighet til en jevn deig.2. Del deigen i to deler. Trykk dem ned i hver sin smurte springform, ca 20 cm i diameter. La deigene heve under en bakeduk i ca 3 timer. Sett ovnen på 225 grader.3. Pensle deigene med olivenolje. Trykk ned halverte tomater, strø over hakket oregano og fingersalt.4. Stek brødene midt i ovnen i ca 30 min. Dekk eventuellt over dem på slutten av steketiden med aluminiumfolie. Brøden serveres med fordel varme, men de er også like gode kalde.

Focaccia med tomater & oregano

Nyt smaken av Italia med vår deilige oppskrift på Focaccia med tomater og oregano. Oppdag den perfekte kombinasjonen av saftige tomater og duftende oregano i hver munnfull. Lag din egen Focaccia og del denne autentiske smaken med venner og familie. En enkel oppskrift som løfter brødopplevelsen til nye høyder.
Focaccia med tomater & oregano
Ingredienser
500 g kokt, skrelt potet
Ca 8 dl hvetemel spesial
4 ss olivenolje
7 g tørrgjær
2 egg
1 ts salt
1–2 ts tørket oregano

GARNERING
¼–1 dl olivenolje
20 cocktailtomater
2 ss fersk, hakket oregano
Fingersalt

Fremgangsmåte

1. Mos de kokte potetene med en gaffel. Bland dem med mel, olje, gjær, egg, salt og oregano i en skål. Bland forsiktig sammen ingrediensene og kjør deretter på med høyere hastighet til en jevn deig.
2. Del deigen i to deler. Trykk dem ned i hver sin smurte springform, ca 20 cm i diameter. La deigene heve under en bakeduk i ca 3 timer. Sett ovnen på 225 grader.
3. Pensle deigene med olivenolje. Trykk ned halverte tomater, strø over hakket oregano og fingersalt.
4. Stek brødene midt i ovnen i ca 30 min. Dekk eventuellt over dem på slutten av steketiden med aluminiumfolie. Brøden serveres med fordel varme, men de er også like gode kalde.

Legg igjen en anmeldelse