/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Valnøttbrød med kjernet smørVALNØTTBRØD1 dl valnøtter1 dl linfrø1 dl solsikkefrø1 dl gresskarkjerner1 dl mørk sirup5 dl kulturmelk3 ts bakepulver1 ts havssalt3 dl fiberberikte havregryn3 dl mel2½ dl grovt rugmelKJERNET SMØR3 dl kremfløte (blir ca 100 g rent smør)½ ts havssaltEvt smaksettere: revet sitrusskall, urter, hvitløkTIL SERVERINGLettkokte egg og annet pålegg
Fremgangsmåte1. Sett ovnen på 200 grader. 2. Bland sammen tørre ingredienser til brødet og rør deretter ned sirup og kulturmelk. 3. Bland sammen til en jevn røre og hell over i en bakepapirkledd form. Strø over valgfrie frø/nøtter og topp med litt havssalt. 4. Stek midt i ovnen i ca 50 minutter. Ls brødet avkjøles og begynn med smøret.5. Visp fløten lenge til smørkuler. Ta kulene og sett dem sammen til en stor smørklump. Vask smørklumpen under rennende vann og ”klem ut” smørvæsken som har samlet seg. Bland eventuellt i havssalt, revet sitrusskall, hvitløk, urter eller annen smaksetter.

Valnøttbrød med kjernet smør

Nyt et deilig hjemmelaget valnøttbrød med kjernet smør – en perfekt kombinasjon av nøtteaktig smak og fyldig kremethet. Denne oppskriften gir deg et saftig brød med knasende valnøtter og den delikate smaken av kjernet smør. Perfekt med pålegg eller annet tilbehør eller ved siden av en god suppe!
Valnøttbrød med kjernet smør
Ingredienser
VALNØTTBRØD
1 dl valnøtter
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl mørk sirup
5 dl kulturmelk
3 ts bakepulver
1 ts havssalt
3 dl fiberberikte havregryn
3 dl mel
2½ dl grovt rugmel

KJERNET SMØR
3 dl kremfløte (blir ca 100 g rent smør)
½ ts havssalt
Evt smaksettere: revet sitrusskall, urter, hvitløk

TIL SERVERING
Lettkokte egg og annet pålegg

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 200 grader. 
2. Bland sammen tørre ingredienser til brødet og rør deretter ned sirup og kulturmelk. 
3. Bland sammen til en jevn røre og hell over i en bakepapirkledd form. Strø over valgfrie frø/nøtter og topp med litt havssalt.
4. Stek midt i ovnen i ca 50 minutter. Ls brødet avkjøles og begynn med smøret.
5. Visp fløten lenge til smørkuler. Ta kulene og sett dem sammen til en stor smørklump. Vask smørklumpen under rennende vann og ”klem ut” smørvæsken som har samlet seg. Bland eventuellt i havssalt, revet sitrusskall, hvitløk, urter eller annen smaksetter.

Legg igjen en anmeldelse