Grytebrød
Løs opp gjæret i det fingervarme vannet. Tilsett salt og honning og bland.Tilsett melet, litt av gangen og bland til du har en jevn deig. Bland deigen til den begynner å slippe kantene. Dryss over litt mel og la heve under et håndkle i 2 timer eller til dobbel størrelse.Legg deigen opp på en overflate drysset med mel. Dryss litt mel over deigen og brett inn kantene. Deigen kan være litt klissete, så skyll fingrene i litt vann for å gjøre det lettere å jobbe med deigen. Legg deigen tilbake i en melet bolle med skjøten ned.La heve under et håndkle i ca 30 minutter til. Sett ovnen på 230 grader og sett inn støpejernsgryten med lokket på. Ta ut støpejernsgryten og hell i litt nøytral olje. Legg deigen opp på en melet overflate og legg den med skjøten opp i gryta. Sett på lokket og sett gryten i ovnen i 30 min.Ta deretter av lokket og stek i 15 minutter til for å få en enda finere farge på brødet.Når brødet er klart, løfter du brødet forsiktig ut av gryten og lar det avkjøles før du nyter det.

Grytebrød

Ingredienser

Til 1 brød
25 g gjær
6 dl hvetemel
1 ss honning
3 dl vann, fingervarmt 37 grader
salt
Grytebrød
Løs opp gjæret i det fingervarme vannet. Tilsett salt og honning og bland.
Tilsett melet, litt av gangen og bland til du har en jevn deig. Bland deigen til den begynner å slippe kantene. Dryss over litt mel og la heve under et håndkle i 2 timer eller til dobbel størrelse.
Legg deigen opp på en overflate drysset med mel. Dryss litt mel over deigen og brett inn kantene. Deigen kan være litt klissete, så skyll fingrene i litt vann for å gjøre det lettere å jobbe med deigen. Legg deigen tilbake i en melet bolle med skjøten ned.
La heve under et håndkle i ca 30 minutter til. Sett ovnen på 230 grader og sett inn støpejernsgryten med lokket på. Ta ut støpejernsgryten og hell i litt nøytral olje. Legg deigen opp på en melet overflate og legg den med skjøten opp i gryta. Sett på lokket og sett gryten i ovnen i 30 min.
Ta deretter av lokket og stek i 15 minutter til for å få en enda finere farge på brødet.
Når brødet er klart, løfter du brødet forsiktig ut av gryten og lar det avkjøles før du nyter det.

Legg igjen en anmeldelse