/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

GrytebrødTil 1 brød25 g gjær6 dl hvetemel1 ss honning3 dl vann, fingervarmt 37 graderSalt
Fremgangsmåte1. Løs opp gjæret i det fingervarme vannet. Tilsett salt og honning og bland sammen.2. Tilsett melet, litt av gangen og bland til du har en jevn deig. Bland deigen til den begynner å slippe kantene. Dryss over litt mel og la heve under et håndkle i 2 timer eller til dobbel størrelse.3. Legg deigen opp på en overflate drysset med mel. Dryss litt mel over deigen og brett inn kantene. Deigen kan være litt klissete, så skyll fingrene i litt vann for å gjøre det lettere å jobbe med deigen. Legg deigen tilbake i en melet bolle med skjøten ned.4. La heve under et håndkle i ca 30 minutter til. Sett ovnen på 230 grader og sett inn støpejernsgryten med lokket på. 5. Ta ut støpejernsgryten og hell i litt nøytral olje. Legg deigen opp på en melet overflate og legg den med skjøten opp i gryta. Sett på lokket og sett gryten i ovnen i 30 min.6. Ta deretter av lokket og stek i 15 minutter til for å få en enda finere farge på brødet.7. Når brødet er klart, løfter du brødet forsiktig ut av gryten og lar det avkjøles før du nyter det.Så enkelt er det å bake brød i støpejernsgryten dinDet er ikke vanskeligere enn dette å bake et ordentlig godt og enkelt støpejernsbrød. Del opp brødet og server med smør og ost til kaffen eller som tilbehør til suppen, virkelig godt, nyt måltidet!

Grytebrød

Bake brød i en støpejernsgryte? Å bruke en gryte for å bake støpejernsbrød har stadig blitt mer populært de siste årene. Støpejernsgryten fungerer som en miniovn og hjelper til å skape en sprø skorpe og myk innside på brødet. Men hvordan gjør man det egentlig? I denne oppskriften kommer vi til å gi deg alt du trenger å vite for å bake det perfekte grytebrødet i en støpejernsgryte.
Grytebrød
Ingredienser
Til 1 brød

25 g gjær
6 dl hvetemel
1 ss honning
3 dl vann, fingervarmt 37 grader
Salt

Fremgangsmåte

1. Løs opp gjæret i det fingervarme vannet. Tilsett salt og honning og bland sammen.
2. Tilsett melet, litt av gangen og bland til du har en jevn deig. Bland deigen til den begynner å slippe kantene. Dryss over litt mel og la heve under et håndkle i 2 timer eller til dobbel størrelse.
3. Legg deigen opp på en overflate drysset med mel. Dryss litt mel over deigen og brett inn kantene. Deigen kan være litt klissete, så skyll fingrene i litt vann for å gjøre det lettere å jobbe med deigen. Legg deigen tilbake i en melet bolle med skjøten ned.
4. La heve under et håndkle i ca 30 minutter til. Sett ovnen på 230 grader og sett inn støpejernsgryten med lokket på. 
5. Ta ut støpejernsgryten og hell i litt nøytral olje. Legg deigen opp på en melet overflate og legg den med skjøten opp i gryta. Sett på lokket og sett gryten i ovnen i 30 min.
6. Ta deretter av lokket og stek i 15 minutter til for å få en enda finere farge på brødet.
7. Når brødet er klart, løfter du brødet forsiktig ut av gryten og lar det avkjøles før du nyter det.

Så enkelt er det å bake brød i støpejernsgryten din

Det er ikke vanskeligere enn dette å bake et ordentlig godt og enkelt støpejernsbrød. Del opp brødet og server med smør og ost til kaffen eller som tilbehør til suppen, virkelig godt, nyt måltidet!

Legg igjen en anmeldelse