Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Favoritter

Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Alt du trenger å vite om sylting

Alt du trenger å vite om sylting
Alt du trenger å vite om sylting
Det er ikke bare høstens innhøstinger man kan benytte seg av. Sylting er mer enn en metode for oppbevaring av råvarer, man kan også fremkalle nye smaker og teksturer som løfter råvaren.
Den klassiske syltelaken er 1-2-3-laken, som består av en del eddik, to deler sukker og tre deler vann, men der man gjerne kan eksperimentere med krydder og proporsjoner. Krydrer du med salt skaper dette en utvannende effekt som balanserer sødmen. Du kan også redusere vannmengden hvis du synes den vanlige 1-2-3-laken er for mild.
Visste du at sylteagurk er vanlig slangeagurk som er syltet med 1-2-3-lake?
Morsomme varianter som kan prøves ut
- Gi matrettene dine en asiatisk touch ved å krydre med riseddik , ingefær eller stjerneanis.
- Bytt ut sukkeret med honning hvis du vil unngå raffinert sukker
- Sylt sopp! Som for eksempel kantareller som gir en god umami-smak til vilt.
Image

Dillsyltet agurk

1 agurk
0,5 klype hvitt pepper
0,5 ts salt
Dill
1-2-3-lake
Skjær agurken i tynne skiver med en mandolin eller ostehøvel.
Skyll dillen og hakk den opp, også stilkene.
Legg agurken, dillen og resten av krydderet i en tett beholder.
Fyll på med 1-2-3-lake og sett den i kjøleskapet i minst 24 timer.

Syltede gule beter med asiatisk touch

1 kg gule beter (bland gjerne med polkabeter)
1-2-3-lake
3 cm finskåret ingefær
1 kanelstang
3 kryddernellik
Skjær beter og ingefær i skiver.
Legg i en tett beholder og fyll med 1-2-3-lake.
Legg oppi kryddernellik og kanelstangen.
La stå i kjøleskapet i minst 12 timer.
Image
Image

Syltet rødløk

2 store eller 3 små rødløk
2 dl eddik
2 dl sukker
1 dl vann
1 ss salt
evt. 2 jalapenos
Skrell og skjær rødløk i tynne biter.
Bland eddik, vann, sukker og salt.
Kok opp laken og la det kjøles ned.
Hvis du ønsker litt mer sting i rødløken kan du ha oppi to jalapenos som deles på langs.
Hell over rødløken og sett blandingen i kjøleskapet i minst 24 timer.