/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Hvilken bestikklook er du?

Hvilken bestikklook er du?
Hvilken bestikklook er du?
Klassiske sølvfargede bestikk? Mer uttrykksfulle bestikk som vitner om at det er fest, men avslappet? Eller er det kanskje finbestikket som har kommet frem for en ordentlig tradisjonell høytid? Faktumet er at bestikket er minst like viktig som serviset, glassene og tekstilene når du dekker bordet. Valget av bestikk kan sette eller endre en hel look på det dekkede bordet. Så det store spørsmålet er - hvilken bestikklook er du? Mer klassisk, hverdags-praktisk eller en som ikke er redd for å dekke opp med rikelig karakter?

Hverdagsbestikk

Hverdagsbestikket er, akkurat som det høres ut, bestikk som du bruker daglig og som er det dekkede bordets arbeidshester. Her trenger du et bestikk som er slitesterkt, som tåler å maskinvaskes og som passer alle slags matretter - og de fleste borddekkinger. Hverdagsbestikket pleier oftest å være i rustfritt stål, og ofte blanke. Vil du ha bestikk med litt mer finesse til hverdags kan du velge matte rustfrie bestikk i stål. Men hvorfor nettopp sølvfargede? De passer til de fleste borddekkinger, porselen og glass i tillegg til at de er et godt grunnlag å utgå fra.

Klassiske bestikk

Dette er bestikk som du kanskje husker fra mormoren eller farmoren din, som ble tatt fram til jul, påske eller søndagsmiddagen - altså bestikk som ble dekket på med til spesielle anledninger og høytider, for eksempel til bursdager. Før var de ofte i nysølv som regelmessig måtte pusses for å beholde glansen sin. I dag bestikk fra mer klassiske merker med detaljer i designet som setter den tidløse prikken over i’en, for eksempel Georg Jensens ikoniske Bernadotte-bestikk, og som kan arves videre i generasjoner.

Bestikk med karakter

Hvis du inviterer til fest en fredagskveld for å feire helgen, samtidig som du er dristig med en borddekking som signaliserer party, kan det være lurt å ta den helt ut med et bestikk som blir et samtaleemne i seg selv! Hva med bestikk i morsomme metaller og farger, med interessante materialvalg og med uventede detaljer? Et tips: Prøv å mismatch bestikket ditt med resten av borddekkingen for å skape en interessant look på festbordet!

Chopsticks

De siste årene har vi begynt å eksperimentere mer og mer på kjøkkenet hjemme, og ikke minst asiatisk står høyt på familienes menyer. Da skal det så klart også spises etter østlig tradisjon! Selvfølgelig skal vi dekke opp med chopsticks når vi serverer for eksempel thaimat, sushi eller delikatesser fra det kinesiske skafferiet. På Cervera har vi spisepinner i mange ulike varianter, hva med chopsticks i fint beiset tre eller hvorfor ikke gjøre det litt mer luksuriøst med solide spisepinner i stål?

Grillbestikk

Se for deg at du dekker opp med en skikkelig grillbuffet på en herlig sommerdag - med mat fra grillen som “keeps coming”. For en fantastisk følelse! Når det serveres grillet kjøtt fra grillen, eller like gjerne kjøtt til hverdags resten av året, kan det være lurt å ha bestikk som klarer å manøvrere matretten. Ordentlig skarpe grillkniver og robuste gafler er et must når denne type mat serveres. Dessuten er det noe helt spesielt med bestikk i tre, er det ikke? Det hører på en måte til grillen og kjøttet!

Spesialbestikk

Hvis du ønsker å heve nivået på det dekkede bordet, spesielt når du inviterer til middag, anbefales ulike typer spesialbestikk for den aktuelle anledningen. Hvis det er kakefest på agendaen er det dessertbestikk som gjelder. Er det skalldyrfest, er det på sin plass med et skalldyrbestikk, ikke minst siden det gjør det mye enklere å innta måltidet for gjestene! Men også et fiskebestikk kan være en god idé hvis du tenkte å servere enda en delikatesse fra havet til hovedrett. Å dekke med et komplett sett med bestikk ala Nobelmiddagen som tar deg gjennom kveldens meny, ville nok få en og annen til å heve imponert på øyenbrynet - så hvorfor ikke!