/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Tenderflame Guide 2024

Lyslykter og ildsteder for innendørs- og utendørsbruk
Tenderflame Guide 2024
Tenderflame Guide 2024
Tenderflame er et norsk innovativt varemerke som selger miljøvennlige og sikre ildsteder og lykter som bruker en unik forbrenningsteknologi. Denne teknologien muliggjør en ren og sikker forbrenning uten røyk eller sot, noe som gjør lyktene ideelle å bruke både innendørs og utendørs.

Slik tenner du en lyslykt fra Tenderflame

Tilnærmingen for å tenne en lykt fra Tenderflame varierer noe avhengig av hvilken modell du har. Felles for alle lykter er imidlertid at du ikke skal ha for mye brennstoff i lykten slik at metallplaten som stålveken er festet til, dekkes.

5 tips når du skal tenne Tenderflame-lykten din:

  • Ta frem lykten din og sett den på et flatt underlag.
  • Åpne brennstoffbeholderen og hell forsiktig i Tenderfuel til det anbefalte nivået. Vær nøye med å ikke overfylle lykten med brennstoff. Hell også litt Tenderfuel over veken.
  • Tenn veken forsiktig. Gi ikke opp hvis det tar litt tid – du kan måtte holde lighteren mot veken i opptil 10 sekunder.
  • Mange modeller av lyslyktene fra Tenderflame har en mekanisme for å justere flammens størrelse. Hvis lykten din har denne funksjonen, kan du justere flammen til ønsket nivå etter at den har blitt tent.
  • Rør aldri på glasset når lykten er tent, siden glasset blir varmt.

Bruk gjerne Tenderflame utendørs – men ta inn når det regner

Tenderflames lyslykter og ildsteder fungerer også utmerket å bruke utendørs, alt fra små lykter til de større ildstedene. De skaper en koselig atmosfære både på balkonger og uteplasser.
Tenk bare på å ta inn lyktene eller dekke til ildstedene hvis det regner, fordi kontakt med vann på veiken kan forårsake gnister fra flammen til veken er tørr igjen.

Slik slukker du lyslykten din fra Tenderflame

Når du skal slukke lyset på noen av de mindre lyslyktene fra Tenderflame er det bare å blåse ut flammen. Til de større lyktene og ildstedene følger det med et slukkelokk for å slukke flammen. Hold bare lokket over veken så slukker den.

Tenderfuel – miljøvennlig, sikkert og med ren forbrenning

TenderFuel er et miljøvennlig og giftfritt brennstoff som er utviklet for å brenne trygt og rent. TenderFuel er ikke klassifisert som brannfarlig fordi væsken kun antennes sammen med stålveken i Tenderflame-produktene, og når den brenner, frigjøres det ingen sot eller giftige partikler.
Brennetiden for Tenderfuel varierer avhengig av blant annet størrelsen på lykten og innstillingen på flammen. Generelt kan Tenderfuel brenne i flere timer per påfylling. For et typisk Tenderflame-produkt kan brennetiden være omtrent 3 til 5 timer per 100 ml brennstoff. Større ildsteder eller lykter med større brennstoffkapasitet brenner lenger, noen ganger opptil 8 til 10 timer eller mer per påfylling.
Tenderfuel kan kjøpes i forpakninger fra 0,7 liter – 10 liter på Cervera.

Tenderflame - innovativ funksjon og design

Det er kombinasjonen av en brenselbeholder og en patentert stålveke som bruker et spesifikt, vannløselig brennstoff (Tenderfuel) som gjør lyktene fra Tenderflame unike. Stålveken, som verken ødelegges eller brenner opp, transporterer brennstoffet fra beholderen og opp til flammen. Væsken varmes opp og antennes, noe som skaper en stabil og kontrollerbar flamme. Det innovative designet av veken sikrer at brennstoffet forbrukes effektivt og jevnt, noe som bidrar til en lengre brennetid sammenlignet med tradisjonelle lys. Stålveken kan ikke brenne alene, og det er ikke mulig å få brennstoffet til å brenne uten veken. De brenner kun sammen.