/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Sitronmazarin med bjørnbær og kremOppskrift av Tareq Taylor100 g romsvarmt smør50 g melis1 eggeplomme125 g hvetemel120 g skrelt mandel120 g melisRevet skall av 1 sitron85 g smør2 egg2 ss smør til formeneServering:5 dl friske bjørnebær1 ½ dl vispet kremMelis
Fremgangsmåte1. Rør smør og sukker noen minutter til sukkerkrystallene har løst seg (bruk foodprosessor eller håndmikser).2. Tilsett eggeplommen og jobb raskt inn melet. La avkjøles i kjøleskapet eller fryseren så blir den lettere å forme.3. Mal mandelen i en mikser eller kvern. Rør smør og sukker noen minutter til sukkerkrystallene har løst seg opp (bruk foodprosessor eller håndmikser).4. Tilsett sitronskall, den malte mandelen og egg under omrøring.5. Smør mazarinformene med litt smør og legg en klikk mørdeig i hver som du trykker ut med melet tommel tynt langs bunnen og kanter.6. Fordel deretter mandelrøren i formene (fyll til cirka 2/3) og stek på stekebrett på 200 grader i cirka 20 minutter. La de avkjøles.7. Topp mazarinene med friske bær og pisket krem. Pudre med melis.Tips!

Sitronmazarin med bjørnbær og krem

Ingredienser (15-20 stk)
Oppskrift av Tareq Taylor
100 g romsvarmt smør
50 g melis
1 eggeplomme
125 g hvetemel
120 g skrelt mandel
120 g melis
Revet skall av 1 sitron
85 g smør
2 egg
2 ss smør til formene
Servering:
5 dl friske bjørnebær
1 ½ dl vispet krem
Melis

Fremgangsmåte

1. Rør smør og sukker noen minutter til sukkerkrystallene har løst seg (bruk foodprosessor eller håndmikser).
2. Tilsett eggeplommen og jobb raskt inn melet. La avkjøles i kjøleskapet eller fryseren så blir den lettere å forme.
3. Mal mandelen i en mikser eller kvern. Rør smør og sukker noen minutter til sukkerkrystallene har løst seg opp (bruk foodprosessor eller håndmikser).
4. Tilsett sitronskall, den malte mandelen og egg under omrøring.
5. Smør mazarinformene med litt smør og legg en klikk mørdeig i hver som du trykker ut med melet tommel tynt langs bunnen og kanter.
6. Fordel deretter mandelrøren i formene (fyll til cirka 2/3) og stek på stekebrett på 200 grader i cirka 20 minutter. La de avkjøles.
7. Topp mazarinene med friske bær og pisket krem. Pudre med melis.
Tips! Du kan også lage en stor mazarinkake ved å bruke springform.