/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

EplepaiPAIBUNN250 g smør 6 dl hvetemel 3 ss melis2 krm salt2 ss kaldt vann1 eggFYLL800 g fine epler1 dl sukker3 ts malt kanel
Fremgangsmåte1. Sett ovnen på 175 g. 2. Bland alle ingrediensene til paideigen og jobb frem en smidig deig. La hvile noen minutter. Kjevle ut deigen og dekk paiformen. Prikk og forstek paibunnen midt i ovnen i 10 min. 3. Skrell og fjern kjernen i eplene, skjær i tynne skiver og hvis det er tid, kan du steke eplene sammen med kanel og sukker superraskt slik at sukkeret smelter og det blir som en liten sirup rundt epleskivene. Spre deretter eplene ut i formen.4. Kjevle ut resten av deigen og lag strimler som flettes over paien. Pensle med oppisket egg. 5. Stekes midt i ovnen i ca 35 minutter eller til den har fått en fin farge. 6. Server med en god vaniljesaus eller litt iskrem!

Eplepai

Eplepai
Ingredienser
PAIBUNN
250 g smør
6 dl hvetemel
3 ss melis
2 krm salt
2 ss kaldt vann
1 egg
FYLL
800 g fine epler
1 dl sukker
3 ts malt kanel

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 175 g.
2. Bland alle ingrediensene til paideigen og jobb frem en smidig deig. La hvile noen minutter. Kjevle ut deigen og dekk paiformen. Prikk og forstek paibunnen midt i ovnen i 10 min.
3. Skrell og fjern kjernen i eplene, skjær i tynne skiver og hvis det er tid, kan du steke eplene sammen med kanel og sukker superraskt slik at sukkeret smelter og det blir som en liten sirup rundt epleskivene. Spre deretter eplene ut i formen.
4. Kjevle ut resten av deigen og lag strimler som flettes over paien. Pensle med oppisket egg.
5. Stekes midt i ovnen i ca 35 minutter eller til den har fått en fin farge.
6. Server med en god vaniljesaus eller litt iskrem!

Legg igjen en anmeldelse