/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Sommerlig marengskake med lemoncurdLEMONCURD1,5 dl strøsukker1 egg2 eggeplommer1 dl sitronsaftFinrevet skall fra 2 sitroner50 g smørMARENGSBUNN3 eggehviter2 dl strøsukker1 krm hvitvinseddik eller 1 ts presset sitronsaftGARNERING4 dl kremRips
Fremgangsmåte:Lemoncurd 2. Når lemoncurden har tyknet tar du den bort fra vannbadet og siler ned den i en ny skål. På den måten får du bort sitronskallbitene.3. Del smøret i biter og legg det i curden. Rør rundt til det har smeltet.4. La curden avkjøles i kjøleskapet før du bruker den til å begynne og bygge kaken.Marengsbunnen6. Legg et bakepapir på et stekebrett. Tegn opp, for enkelhetens del, en sirkel med ønsket mål på papiret.7. Visp eggehvitene til et hvitt skum. Deretter tilsetter du eddiken eller sitronsaften, avhengig av hva du foretrekker, og fortsetter å vispe til eggehviten er fast og fin. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du visper til marengsrøren er hard.8. Bre ut marengsen jevnt i sirkeln på bakepapiret. Stek midt i ovnen i ca. 1,5 time. Når den er klar slår du av ovnen men lar marengsen stå i ovnen til den er avkjølt. La marengsbunnen avkjøles ordentlig før du begynner å bruke den.Montering og garnering 10. På toppen garnerer du kaken med et siste lag med krem og dekorerer vakkert med rips eller ligende bær.

Sommerlig marengskake med lemoncurd

Gi sommeren din en ekstra dose søte og syrlige smaker med denne fantastiske marengskaken med lemoncurd, toppet med saftige rips. Den fluffy marengsbunnen møter den friske og kremete lemoncurden for en perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Topp kaken med friske rips for å tilføre farge og en ekstra dimensjon av smak. Denne sommerlige marengskaken kommer til å fortrylle smaksløkene dine og gi en avkjølende og lekker nytelse under varme dager. Server den som en imponerende dessert til sommerens fester og la gjestene dine forføres av dens fantastiske smaker.
Sommerlig marengskake med lemoncurd
Ingredienser
LEMONCURD
1,5 dl strøsukker
1 egg
2 eggeplommer
1 dl sitronsaft
Finrevet skall fra 2 sitroner
50 g smør

MARENGSBUNN
3 eggehviter
2 dl strøsukker
1 krm hvitvinseddik eller 1 ts presset sitronsaft

GARNERING
4 dl krem
Rips

Fremgangsmåte:

Lemoncurd
1. Hell i egg, sukker, sitronsaften og sitronskallet i en skål og plasser over et vannbad (en kasserolle med putrende vann). Pass på å røre rundt hele tiden slik at eggene ikke koagulerer.
2. Når lemoncurden har tyknet tar du den bort fra vannbadet og siler ned den i en ny skål. På den måten får du bort sitronskallbitene.
3. Del smøret i biter og legg det i curden. Rør rundt til det har smeltet.
4. La curden avkjøles i kjøleskapet før du bruker den til å begynne og bygge kaken.
Marengsbunnen
5. Sett ovnen på 100°C.
6. Legg et bakepapir på et stekebrett. Tegn opp, for enkelhetens del, en sirkel med ønsket mål på papiret.
7. Visp eggehvitene til et hvitt skum. Deretter tilsetter du eddiken eller sitronsaften, avhengig av hva du foretrekker, og fortsetter å vispe til eggehviten er fast og fin. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du visper til marengsrøren er hard.
8. Bre ut marengsen jevnt i sirkeln på bakepapiret. Stek midt i ovnen i ca. 1,5 time. Når den er klar slår du av ovnen men lar marengsen stå i ovnen til den er avkjølt. La marengsbunnen avkjøles ordentlig før du begynner å bruke den.
Montering og garnering
9. Når både lemoncurden og marengsbunnene er avkjølt er det endelig på tide å montere kaken! Du visper opp fløten i en bakebolle slik at det blir en luftig krem og legger rett og slett marengsbunn-lemoncurd-krem-marengsbunn til ingrediensene er slutt.
10. På toppen garnerer du kaken med et siste lag med krem og dekorerer vakkert med rips eller ligende bær.

Legg igjen en anmeldelse