
Fremgangsmåte:Forvarm ovnen til 125 grader.
Visp eggehvitene sammen med eddiken i en ren bolle til et mykt skum. Fortsett å vispe og tilsette sukkeret, litt av gangen, til en blank og fast marengs. Vend ned maizena.
Kle et stekebrett med bakepapir. Form marengsmassen til en rund bunn. Stekes midt i ovnen i ca 1 time. Slå av ovnen og la marengsen avkjøles i ovnen med ovnsdøren på gløtt.
Pisk fløten til krem. Kjerne ut, skrell og skjær mangoen i skiver. Halver og grav ut av passionsfruktene. Bred ut lemon curd og krem på marengsen.
Pynt pavlovaen med frukten og sitronmelisse.
Pavlova med lemon curd, mango og pasjonsfrukt
Ingredienser
Til 6-8 porsjoner
MARENGS
4 eggehviter, romtempererte
2 ½ dl sukker
1/2 ts eddik (12%)
1 ss maizena
TOPPING
3 dl kremfløte
1 - 2 mango
8 pasjonsfrukter
1 dl lemon curd
Sitronmelisse til pynt
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 125 grader.
- Visp eggehvitene sammen med eddiken i en ren bolle til et mykt skum. Fortsett å vispe og tilsette sukkeret, litt av gangen, til en blank og fast marengs. Vend ned maizena.
- Kle et stekebrett med bakepapir. Form marengsmassen til en rund bunn. Stekes midt i ovnen i ca 1 time. Slå av ovnen og la marengsen avkjøles i ovnen med ovnsdøren på gløtt.
- Pisk fløten til krem. Kjerne ut, skrell og skjær mangoen i skiver. Halver og grav ut av passionsfruktene. Bred ut lemon curd og krem på marengsen.
- Pynt pavlovaen med frukten og sitronmelisse.