Pavlova med lemon curd, mango og pasjonsfruktTil 6-8 porsjonerMARENGS4 eggehviter, romtempererte 2 ½ dl sukker1/2 ts eddik (12%)1 ss maizenaTOPPING3 dl kremfløte1 - 2 mango8 pasjonsfrukter1 dl lemon curdSitronmelisse til pynt
Fremgangsmåte:Forvarm ovnen til 125 grader. Visp eggehvitene sammen med eddiken i en ren bolle til et mykt skum. Fortsett å vispe og tilsette sukkeret, litt av gangen, til en blank og fast marengs. Vend ned maizena. Kle et stekebrett med bakepapir. Form marengsmassen til en rund bunn. Stekes midt i ovnen i ca 1 time. Slå av ovnen og la marengsen avkjøles i ovnen med ovnsdøren på gløtt. Pisk fløten til krem. Kjerne ut, skrell og skjær mangoen i skiver. Halver og grav ut av passionsfruktene. Bred ut lemon curd og krem på marengsen. Pynt pavlovaen med frukten og sitronmelisse.

Pavlova med lemon curd, mango og pasjonsfrukt

Pavlova med lemon curd, mango og pasjonsfrukt
Ingredienser
Til 6-8 porsjoner
MARENGS
4 eggehviter, romtempererte
2 ½ dl sukker
1/2 ts eddik (12%)
1 ss maizena
TOPPING
3 dl kremfløte
1 - 2 mango
8 pasjonsfrukter
1 dl lemon curd
Sitronmelisse til pynt

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 125 grader.

  2. Visp eggehvitene sammen med eddiken i en ren bolle til et mykt skum. Fortsett å vispe og tilsette sukkeret, litt av gangen, til en blank og fast marengs. Vend ned maizena.

  3. Kle et stekebrett med bakepapir. Form marengsmassen til en rund bunn. Stekes midt i ovnen i ca 1 time. Slå av ovnen og la marengsen avkjøles i ovnen med ovnsdøren på gløtt.

  4. Pisk fløten til krem. Kjerne ut, skrell og skjær mangoen i skiver. Halver og grav ut av passionsfruktene. Bred ut lemon curd og krem på marengsen.

  5. Pynt pavlovaen med frukten og sitronmelisse.

Legg igjen en anmeldelse