/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Pavlova med lemon curd, mango og pasjonsfruktTil 6-8 porsjonerMARENGS4 eggehviter, romtempererte 2 ½ dl sukker1/2 ts eddik (12%)1 ss maizenaTOPPING3 dl kremfløte1 - 2 mango8 pasjonsfrukter1 dl lemon curdSitronmelisse til pynt
Fremgangsmåte:Forvarm ovnen til 125 grader. Visp eggehvitene sammen med eddiken i en ren bolle til et mykt skum. Fortsett å vispe og tilsette sukkeret, litt av gangen, til en blank og fast marengs. Vend ned maizena. Kle et stekebrett med bakepapir. Form marengsmassen til en rund bunn. Stekes midt i ovnen i ca 1 time. Slå av ovnen og la marengsen avkjøles i ovnen med ovnsdøren på gløtt. Pisk fløten til krem. Kjerne ut, skrell og skjær mangoen i skiver. Halver og grav ut av passionsfruktene. Bred ut lemon curd og krem på marengsen. Pynt pavlovaen med frukten og sitronmelisse.

Pavlova med lemon curd, mango og pasjonsfrukt

Prøv denne fantastiske oppskriften på Pavlova med lemon curd, mango og pasjonsfrukt. Utrolig god og frisk kake som passer alle festlige anledninger.
Pavlova med lemon curd, mango og pasjonsfrukt
Ingredienser
Til 6-8 porsjoner

MARENGS
4 eggehviter, romtempererte
2 ½ dl sukker
1/2 ts eddik (12%)
1 ss maizena

TOPPING
3 dl kremfløte
1 - 2 mango
8 pasjonsfrukter
1 dl lemon curd
Sitronmelisse til pynt

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 125 grader.

  2. Visp eggehvitene sammen med eddiken i en ren bolle til et mykt skum. Fortsett å vispe og tilsette sukkeret, litt av gangen, til en blank og fast marengs. Vend ned maizena.

  3. Kle et stekebrett med bakepapir. Form marengsmassen til en rund bunn. Stekes midt i ovnen i ca 1 time. Slå av ovnen og la marengsen avkjøles i ovnen med ovnsdøren på gløtt.

  4. Pisk fløten til krem. Kjerne ut, skrell og skjær mangoen i skiver. Halver og grav ut av passionsfruktene. Bred ut lemon curd og krem på marengsen.

  5. Pynt pavlovaen med frukten og sitronmelisse.

Pavlova med lemon curd, mango og pasjonsfrukt

Pavlova med lemon curd er en deilig og frisk dessert som er enkel å lage. Pavlovaen består av en sprø bunn av marengs som er seig inni, toppet med pisket krem og lemon curd, mango og pasjonsfrukt.

Anna Pavlova

Navnet på denne gode desserten kommer fra verdens mest kjente prima ballerina Anna Pavlova, som i starten på 1900-tallet turnerte verden over. Det skiller seg delte meninger om hvem som oppfant desserten som er oppkalt etter henne. Australia eller New Zealand er der desserten stammer fra.
Uansett er Pavlova en fantastisk dessert som kan kombineres på forskjellige måter med frukter og bær.

Legg igjen en anmeldelse