/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Dronningkake med marengsVANILJEBUNN3 egg3 dl strøsukker1 ts vaniljepulver75 g smør1 ½ dl melk, 3 prosent4 dl hvetemel2 ts bakepulver1 ts saltMARENGSBUNN2 eggehviter1 ½ dl strøsukker2 dl puffet ris200 g hvit sjokoladeDRONNINGMOUSSE100 g blåbær100 g bringebær3/4 gelésukker3 dl kremfløte200 g smøreost, f.eks Piladelphia1 sitron, skreltFYLL7 dl kremfløte200 g bringebærGARNERINGFriske bær
Fremgangsmåte:1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.

Dronningkake med marengs

Tre inn i konditorverdenen og bak denne nydelige dronningkaken med marengs. Denne ikoniske kaken frister med sine luftige lag av marengs med vaniljekrem, vispet krem og saftig dronningmousse, alt dekket av en generøs topping av krem og friske bær. Utforsk kunsten å skape den perfekte balansen mellom søtt og syrlig med denne elegante oppskriften på en forførende kake. Dronningkake med marengs når den er som best.
Dronningkake med marengs
Ingredienser
VANILJEBUNN
3 egg
3 dl strøsukker
1 ts vaniljepulver
75 g smør
1 ½ dl melk, 3 prosent
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts salt
MARENGSBUNN
2 eggehviter
1 ½ dl strøsukker
2 dl puffet ris
200 g hvit sjokolade
DRONNINGMOUSSE
100 g blåbær
100 g bringebær
3/4 gelésukker
3 dl kremfløte
200 g smøreost, f.eks Piladelphia
1 sitron, skrelt
FYLL
7 dl kremfløte
200 g bringebær
GARNERING
Friske bær

Fremgangsmåte:

1. Sett ovnen på 175 grader. Kle en springform, ca 20 cm i diameter, med smurt bakepapir, både i bunnen og opp på kantene. Dekk den gjerne slik at papiret går over kantene ettersom bunnen blir høy i ovnen.
2. Visp egg, sukker og vaniljepulver lyst og luftig i ca 5 min.
3. Smelt smøret og hell i melken slik at den blir lunken. Vend ned det i eggeblandingen.
4. Bland sammen alle tørre ingredienser og sikt det ned. Vend rundt med store luftige tak til røren blir jevn.
5. Hell røren i formen. Stek bunnen i nederste del av ovnen i ca 45 min. La bunnen avkjøles på en rist. Senk ovnsvarmen til 150 grader.
6. Marengsbunnen: Visp egghvitene til hardt skum. Tilsett sukkeret under visping. Visp til blanke, faste topper.
7. Vend ned den puffede risen. Bre ut røren til et 3 cm tykt lag i en springform, 20 cm i diameter, kledd med bakepapir.
8. Stek marengsbunnen på 60–90 grader. La den avkjøles.
9. Smelt sjokoladen og pensle hele marengsen slik at den dekkes. La den stivne.
10. Dronningmousse: Kok opp bærene og miks dem fint med en stavmikser. Hell i gelésukkeret og bland så det løser seg helt opp. La det avkjøles og rør rundt nå og da slik at puréen blir jevn.
11. Visp kremen ganske hardt og vend den sammen med bærene. Rør smøreosten myk og vend ned til moussen blir jevn. Tilsett sitronskall. Sett moussen dekket med plastfolie i kjøleskapet til kaken skal fylles.
12. Del vaniljebunnen i 3 deler. Visp kremen ganske hardt. Sprøyt en ramme av krem på en vaniljebunn. Fyll på med halvparten av moussen. Legg på marengsbunnen.
13. Sprøyt en ramme av krem på marengsbunnen og fyll ringen med halvmoste bringebær. Legg på en vaniljebunn og sprøyt en ramme av krem. Fyll med mousse og avslutt med enda en vaniljebunn.
14. Smør hele kaken med et tynt lag krem rundt hele. Sett kaken kaldt i 15 min. Bre et jevnt lag krem rundt hele kaken og dekorer med friske bær.

Legg igjen en anmeldelse