/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Cheesecake med mango og pistasjenøtter10-12 biterTid 30 min + 3 t og 30 min i kjøleskapet12 digestive kjeks 75 g smør1 ts kardemommefrø400 g kremost3 dl yoghurt (10%)3 dl melis1 lime, finrevet skall og presset juice1 ts vaniljesukker1 krm salt3 gelatinplater225 g frossen mango, tint1 dl pistasjenøtterSpiselige blomster
Fremgangsmåte:Bland kjeksene til fine smuler i en kjøkkenmaskin utstyrt med en kniv. Smelt smøret og knus kardemommen i en morter. Bland kakesmulene med smør og kardemomme. Trykk ut blandingen i bunnen av en form (ca. 24 cm) med en avtakbar kant. Visp sammen kremost og yoghurt. Tilsett melis, finrevet limeskall (bare det grønne), limesaft, vaniljesukker og salt. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Smelt dem med ca 2 ss av vannet i en kjele på svak varme. Vend ned gelatinen i røren under omrøring. Hell røren over kakebunnen i formen. La den stå å stivne i kjøleskapet i minst 3 timer. Bland mangoen til en glatt puré. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt dem med ca 2 ss av vannet i en kjele på svak varme. Bland gelatinen med mangopuren og fordel på den kalde ostekaken. La den stå i kjøleskapet i ca 30 minutter. Pynt med finhakkede pistasjnøtter og spiselige blomster før servering.Tips!

Cheesecake med mango og pistasjenøtter

Her er en nydelig god oppskrift på en lekker cheesecake med mango og pistasjenøtter dekorert med spisbare blomster. En smaksrik dessert som garantert vil imponere gjestene dine.
Server cheesecaken med en klikk vispet krem og nyt den tropiske smaken av mango og sprø pistasjenøtter!
Cheesecake med mango og pistasjenøtter
Ingredienser
10-12 biter
Tid 30 min + 3 t og 30 min i kjøleskapet

12 digestive kjeks
75 g smør
1 ts kardemommefrø
400 g kremost
3 dl yoghurt (10%)
3 dl melis
1 lime, finrevet skall og presset juice
1 ts vaniljesukker
1 krm salt
3 gelatinplater
225 g frossen mango, tint
1 dl pistasjenøtter
Spiselige blomster

Fremgangsmåte:

  1. Bland kjeksene til fine smuler i en kjøkkenmaskin utstyrt med en kniv.

  2. Smelt smøret og knus kardemommen i en morter.

  3. Bland kakesmulene med smør og kardemomme. Trykk ut blandingen i bunnen av en form (ca. 24 cm) med en avtakbar kant.

  4. Visp sammen kremost og yoghurt. Tilsett melis, finrevet limeskall (bare det grønne), limesaft, vaniljesukker og salt.

  5. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Smelt dem med ca 2 ss av vannet i en kjele på svak varme. Vend ned gelatinen i røren under omrøring.

  6. Hell røren over kakebunnen i formen. La den stå å stivne i kjøleskapet i minst 3 timer.

  7. Bland mangoen til en glatt puré. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt dem med ca 2 ss av vannet i en kjele på svak varme. Bland gelatinen med mangopuren og fordel på den kalde ostekaken. La den stå i kjøleskapet i ca 30 minutter.

  8. Pynt med finhakkede pistasjnøtter og spiselige blomster før servering.
Tips! Dekorer med nøtter og spiselige blomster for å imponere gjestene dine litt ekstra!

Legg igjen en anmeldelse