
Fremgangsmåte:Bland kjeksene til fine smuler i en kjøkkenmaskin utstyrt med en kniv.
Smelt smøret og knus kardemommen i en morter.
Bland kakesmulene med smør og kardemomme. Trykk ut blandingen i bunnen av en form (ca. 24 cm) med en avtakbar kant.
Visp sammen kremost og yoghurt. Tilsett melis, finrevet limeskall (bare det grønne), limesaft, vaniljesukker og salt.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Smelt dem med ca 2 ss av vannet i en kjele på svak varme. Vend ned gelatinen i røren under omrøring.
Hell røren over kakebunnen i formen. La den stå å stivne i kjøleskapet i minst 3 timer.
Bland mangoen til en glatt puré. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt dem med ca 2 ss av vannet i en kjele på svak varme. Bland gelatinen med mangopuren og fordel på den kalde ostekaken. La den stå i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Pynt med finhakkede pistasjnøtter og spiselige blomster før servering.Tips!
Cheesecake med mango og pistasjenøtter
Ingredienser
10-12 biter
Tid 30 min + 3 t og 30 min i kjøleskapet
12 digestive kjeks
75 g smør
1 ts kardemommefrø
400 g kremost
3 dl yoghurt (10%)
3 dl melis
1 lime, finrevet skall og presset juice
1 ts vaniljesukker
1 krm salt
3 gelatinplater
225 g frossen mango, tint
1 dl pistasjenøtter
Spiselige blomster
Fremgangsmåte:
- Bland kjeksene til fine smuler i en kjøkkenmaskin utstyrt med en kniv.
- Smelt smøret og knus kardemommen i en morter.
- Bland kakesmulene med smør og kardemomme. Trykk ut blandingen i bunnen av en form (ca. 24 cm) med en avtakbar kant.
- Visp sammen kremost og yoghurt. Tilsett melis, finrevet limeskall (bare det grønne), limesaft, vaniljesukker og salt.
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Smelt dem med ca 2 ss av vannet i en kjele på svak varme. Vend ned gelatinen i røren under omrøring.
- Hell røren over kakebunnen i formen. La den stå å stivne i kjøleskapet i minst 3 timer.
- Bland mangoen til en glatt puré. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt dem med ca 2 ss av vannet i en kjele på svak varme. Bland gelatinen med mangopuren og fordel på den kalde ostekaken. La den stå i kjøleskapet i ca 30 minutter.
- Pynt med finhakkede pistasjnøtter og spiselige blomster før servering.
Tips! Dekorer med nøtter og spiselige blomster for å imponere gjestene dine litt ekstra!