/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Eple-aprikos Tarte TatinTil 4 porsjonerSMØRDEIG (holder til 2 paier)500 g hvetemel500 g kaldt smør1 eggeplomme1 dl vann1,5 ts saltRevet skall fra 1 sitronFYLL3-5 stk norske epler10 stk tørkede aprikoser100 g smørSaften fra 1 sitron2,5 dl sukkerEt par kvister rosmarinRÅKREM3 eggeplommer0,5 dl sukker0,5 ts vaniljesukker2,5 dl lettvispet krem
Fremgangsmåte1. Bland mel, smør, salt og sitronskall. Jobb sammen deigen raskt. Det gjør ingenting om det er små smørklumper i den.2. Tilsett eggeplomme og vann, bland slik at du får en klissete deig. Legg opp på en bit plastfilm, bank den litt ut, dekk den godt i plast og legg i kjøleskapet i ca 30 minutter.3. Skrell eplene, halver dem og skjær i båter. Del eventuellt aprikosene. 4. Smelt smøret i en stekepanne, legg i sukker og la det koke opp. Legg i eplene, rosmarinen, sitronsaften og aprikosene. La de brynes med et par minutter på høy varme til du får en god karamellisering. Dra til siden.5. Ta halve deigen og kjevle den ut, ca 5 mm tykk. Legg den ovenpå stekepannen slik at den dekker, brett over kantene som en sokkel hvis det trengs.6. Stek i ovnen på 175 grader i ca 30 minutter.7. Ta ut og legg den over på et skjærebrett. Server sammen med råkrem.Råkrem: 9. Vend ned i den lett vispede kremen slik at det blir melert (man skal se de vakre stripene av eggeplommen).

Eple-aprikos Tarte Tatin

Lag en himmelsk Eple-aprikos Tarte Tatin med vår oppskrift. Med smørdeig, saftige norske epler og deilige aprikoser, blir denne desserten en fest for smaksløkene dine. Følg vår enkle oppskrift for å lage denne gode terten, toppet med en luftig råkrem som setter prikken over i-en.
Eple-aprikos Tarte Tatin
Ingredienser
Til 4 porsjoner

SMØRDEIG (holder til 2 paier)
500 g hvetemel
500 g kaldt smør
1 eggeplomme
1 dl vann
1,5 ts salt
Revet skall fra 1 sitron

FYLL
3-5 stk norske epler
10 stk tørkede aprikoser
100 g smør
Saften fra 1 sitron
2,5 dl sukker
Et par kvister rosmarin

RÅKREM
3 eggeplommer
0,5 dl sukker
0,5 ts vaniljesukker
2,5 dl lettvispet krem

Fremgangsmåte

1. Bland mel, smør, salt og sitronskall. Jobb sammen deigen raskt. Det gjør ingenting om det er små smørklumper i den.
2. Tilsett eggeplomme og vann, bland slik at du får en klissete deig. Legg opp på en bit plastfilm, bank den litt ut, dekk den godt i plast og legg i kjøleskapet i ca 30 minutter.
3. Skrell eplene, halver dem og skjær i båter. Del eventuellt aprikosene.
4. Smelt smøret i en stekepanne, legg i sukker og la det koke opp. Legg i eplene, rosmarinen, sitronsaften og aprikosene. La de brynes med et par minutter på høy varme til du får en god karamellisering. Dra til siden.
5. Ta halve deigen og kjevle den ut, ca 5 mm tykk. Legg den ovenpå stekepannen slik at den dekker, brett over kantene som en sokkel hvis det trengs.
6. Stek i ovnen på 175 grader i ca 30 minutter.
7. Ta ut og legg den over på et skjærebrett. Server sammen med råkrem.
Råkrem:
8. Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker, pass på at den ikke blir for luftig og løs. Sukkeret skal smelte men plommen skal ikke bli for hvit.
9. Vend ned i den lett vispede kremen slik at det blir melert (man skal se de vakre stripene av eggeplommen).

Legg igjen en anmeldelse