Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Favoritter

Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Eight treasure rice - Bā bǎo fàn6 porsjoner, som en av flere retterKlebrig ris 300 gIster, smør eller kokosolje 2 ss + ca 1 tsSukker 2 ssFlaksalt ½ tsSøt rød bønnepasta 5 ssDEKORASJON:Valgfrie tørkede frukter og nøtter. F.eks:GojibærRosinerDadlerJujubeKandisert appelsinskallGresskarkjernerPeanøtterValnøtter
Desserter er ikke helt min greie på det kinesiske kjøkkenet, der man ofte spiser frukt etter maten. I denne boken er dette det nærmeste vi kommer en dessert - men denne retten pleier faktisk å serveres som en av de andre rettene til hovedretten. Dette er en personlig favoritt, den seige risen er nydelig med den søte bønnepastaen og de tørkede fruktene. Navnet tilsier at det bør finnes 8 forskjellige “skatter” i risen, men personlig synes jeg at det nesten er for mange til at det blir godt. Sats heller på å velge garnityr som kompletterer hverandre farge- og teksturmessig.

Eight treasure rice - Bā bǎo fàn

Eight treasure rice - Bā bǎo fàn
Eight treasure rice - Bā bǎo fàn
Desserter er ikke helt min greie på det kinesiske kjøkkenet, der man ofte spiser frukt etter maten. I denne boken er dette det nærmeste vi kommer en dessert - men denne retten pleier faktisk å serveres som en av de andre rettene til hovedretten. Dette er en personlig favoritt, den seige risen er nydelig med den søte bønnepastaen og de tørkede fruktene. Navnet tilsier at det bør finnes 8 forskjellige “skatter” i risen, men personlig synes jeg at det nesten er for mange til at det blir godt. Sats heller på å velge garnityr som kompletterer hverandre farge- og teksturmessig.
Ingredienser
6 porsjoner, som en av flere retter

Klebrig ris 300 g
Ister, smør eller kokosolje 2 ss + ca 1 ts
Sukker 2 ss
Flaksalt ½ ts
Søt rød bønnepasta 5 ss

DEKORASJON:
Valgfrie tørkede frukter og nøtter. F.eks:
Gojibær
Rosiner
Dadler
Jujube
Kandisert appelsinskall
Gresskarkjerner
Peanøtter
Valnøtter
Image
  1. Skyll den klebrige risen og la den ligge i bløt i minst fire timer, gjerne over natten.

  2. Sil av og legg risen i en silduk, som legges i en bambuskurv. Dampkok i 30 minutter på høy varme til risen blir gjennomsiktig og myk.

  3. Bland den kokte risen med 2 ss fett, sukker og salt. Smør en passe stor skål med resterende fett og dandér frukt og nøtter i et vakkert mønster i bunnen av skålen.

  4. Pakk halve formen med den smaksatte risen. Bre på et lag rød bønnepasta og avslutt med ytterligere et lag ris. Pakk tett i skålen og dampkok i 20 minutter til. Vend den ut på en tallerken, slik at mønsteret havner på toppen, og server.