/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Tacos Al PastorTil 6 personer1-1 1/2 kg svinekarré, gjerne fet1 pakke på 140 g bacon1 ananasSaltADOBO2 tørkede guajillochilis eller chipotles2 tørkede anchochilis2 dl utvannet ananasjuice2 ss eddiksprit 12%50 g achiotepasta1 kyllingbuljongterning1 hel hvitløk1 ts spiskummin3 cm ceylonkanel eller vanlig kanelstang1 ss saltTIL SERVERINGValgfrie tortillasSalsa verdeKoriander- og sølvløk Limebåter
1. Start med å lage adoboen. Stek de tørkede chiliene i en tørr middelsvarm stekepanne til de puffer opp og kjøkkenet lukter godt. Fjern kjernene og stilken og legg chilien for å svelle i ananasjuice og eddik 15 minutter. 2. Tilsett resten av adoboingrediensene og miks til en jevn pasta. (Achiote finner du i sydamerikanske butikker eller på nettet, hvis du lurer).3. Del svinekarrén så tynt du bare kan og mot kjøttfiberne. Bank gjerne ut med en stekepanne eller noe, slik at de blir ordentlig tynne. Tenk schnitzel. Dypp kjøttet i adoboen og legg med baconet i en ovnssikker firkantet form. Dekk med plastfolie. La marinere i kjøleskap i minst 3 timer eller gjerne over natten.4. Sett ovnen på 120 grader. Ovnstek kjøttet midt i ovnen ca 3 timer. La det avkjøles og sett alt i kjøleskapet et par timer, gjerne over dagen. Dette er for at fettet skal stivne og bli lettere å skive tynt. Frem til hit er det perfekt å ha forberedt på forhånd før en middag eller noe.5. Når det begynner å nærme seg middag skreller og deler du ananasen i fire biter, fjerner stokken og ovnsgriller bitene på 200 grader i 20 minutter. 6. Ta ut kjøttet fra kjøleskapet og legg opp på et skjærebrett som en mursteinsformet bit stivnet kjøtt. Skiv så tynt som mulig, tenk at det er en liten kebab, og stek så bitene sprø i en stekepanne på høy varme, bruk fettet også.7. Smak av med salt. Server i en tortilla med tynt skivet ananas, salsa og opphakket koriander- og sølvløk.

Tacos Al Pastor

Tacos Al Pastor
Ingredienser
Til 6 personer
1-1 1/2 kg svinekarré, gjerne fet
1 pakke på 140 g bacon
1 ananas
Salt
ADOBO
2 tørkede guajillochilis eller chipotles
2 tørkede anchochilis
2 dl utvannet ananasjuice
2 ss eddiksprit 12%
50 g achiotepasta
1 kyllingbuljongterning
1 hel hvitløk
1 ts spiskummin
3 cm ceylonkanel eller vanlig kanelstang
1 ss salt
TIL SERVERING
Valgfrie tortillas
Salsa verde
Koriander- og sølvløk
Limebåter
1. Start med å lage adoboen. Stek de tørkede chiliene i en tørr middelsvarm stekepanne til de puffer opp og kjøkkenet lukter godt. Fjern kjernene og stilken og legg chilien for å svelle i ananasjuice og eddik 15 minutter.
2. Tilsett resten av adoboingrediensene og miks til en jevn pasta. (Achiote finner du i sydamerikanske butikker eller på nettet, hvis du lurer).
3. Del svinekarrén så tynt du bare kan og mot kjøttfiberne. Bank gjerne ut med en stekepanne eller noe, slik at de blir ordentlig tynne. Tenk schnitzel. Dypp kjøttet i adoboen og legg med baconet i en ovnssikker firkantet form. Dekk med plastfolie. La marinere i kjøleskap i minst 3 timer eller gjerne over natten.
4. Sett ovnen på 120 grader. Ovnstek kjøttet midt i ovnen ca 3 timer. La det avkjøles og sett alt i kjøleskapet et par timer, gjerne over dagen. Dette er for at fettet skal stivne og bli lettere å skive tynt. Frem til hit er det perfekt å ha forberedt på forhånd før en middag eller noe.
5. Når det begynner å nærme seg middag skreller og deler du ananasen i fire biter, fjerner stokken og ovnsgriller bitene på 200 grader i 20 minutter.
6. Ta ut kjøttet fra kjøleskapet og legg opp på et skjærebrett som en mursteinsformet bit stivnet kjøtt. Skiv så tynt som mulig, tenk at det er en liten kebab, og stek så bitene sprø i en stekepanne på høy varme, bruk fettet også.
7. Smak av med salt. Server i en tortilla med tynt skivet ananas, salsa og opphakket koriander- og sølvløk.

Legg igjen en anmeldelse