/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Sommerkake med jordbær og rabarbraCa 10 biterKAKEBUNN4 egg, romsvarme2 dl strøsukker1 dl hvetemel1 dl potetmel1 ts bakepulver0,5 sitron, zestenRABARBRAKOMPOTT MED JORDBÆR400 g rabarbra0,5 dl vann0,5 sitron, saften1,5 dl strøsukker250 g jordbærKREMOSTKREM4 dl kremfløte300 g kremost2 ts vaniljesukker0,75 dl melisGARNETYR250 g friske jordbærMarengstopperFrisk sitronmelisse
FremgangsmåteKakebunn2. Visp romsvarme egg og strøsukker ordentlig hvitt og luftig med en håndmikser.3. Bland hvetemel, potetmel og bakepulver i en bolle. Sikt gjerne gjennom en sil for å unngå klumper. Riv sitronzest i eggeblandingen og rør deretter forsiktig ned de tørre ingrediensene i omganger. Rør om til en helt jevn røre.4. Hell røren i formen og stek i ovnen i 20-25 minutter. Legg folie over formen hvis kaken begynner å få for mye farge, og kjenn med en stikkepinne om den er klar. La den avkjøles helt og del deretter i tre deler.Rabarbrakompott med jordbær6. Legg ned rabarbra og jordbær i en kasserolle sammen med vann, sitronsaft og sukker. La koke opp og putre i ca 10 minutter, eller til det blir en fin kompott. La den bli helt kald i kjøleskapet.Kremostkrem8. Tilsett vaniljesukker og melis og vend forsiktig ned i røren til den er helt jevn.Montering10. Garner med jordbær, noen knuste marengser og sitronmelisse.

Sommerkake med jordbær og rabarbra

Sommerkake med jordbær og rabarbrakompott er en perfekt kombinasjon av fruktig sødme og syrlighet. Denne herlige kaken tar deg med på en smakfull reise med sommerens beste råvarer dekket med nydelige lag av kremost. Enten det er til en sommerfest eller en avslappende ettermiddag på terrassen, er denne kaken en fantastisk måte å nyte sesongens frukter på.
Sommerkake med jordbær og rabarbra
Ingredienser
Ca 10 biter

KAKEBUNN
4 egg, romsvarme
2 dl strøsukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ts bakepulver
0,5 sitron, zesten

RABARBRAKOMPOTT MED JORDBÆR
400 g rabarbra
0,5 dl vann
0,5 sitron, saften
1,5 dl strøsukker
250 g jordbær

KREMOSTKREM
4 dl kremfløte
300 g kremost
2 ts vaniljesukker
0,75 dl melis

GARNETYR
250 g friske jordbær
Marengstopper
Frisk sitronmelisse

Fremgangsmåte

Kakebunn
1. Legg bakepapir i bunnen og rundt kantene i en springform (ca 22 cm). Sett ovnen på 200 grader.
2. Visp romsvarme egg og strøsukker ordentlig hvitt og luftig med en håndmikser.
3. Bland hvetemel, potetmel og bakepulver i en bolle. Sikt gjerne gjennom en sil for å unngå klumper. Riv sitronzest i eggeblandingen og rør deretter forsiktig ned de tørre ingrediensene i omganger. Rør om til en helt jevn røre.
4. Hell røren i formen og stek i ovnen i 20-25 minutter. Legg folie over formen hvis kaken begynner å få for mye farge, og kjenn med en stikkepinne om den er klar. La den avkjøles helt og del deretter i tre deler.
Rabarbrakompott med jordbær
5. Vask, skrell og del rabarbraen i skiver. Skyll og del jordbærene i fire deler.
6. Legg ned rabarbra og jordbær i en kasserolle sammen med vann, sitronsaft og sukker. La koke opp og putre i ca 10 minutter, eller til det blir en fin kompott. La den bli helt kald i kjøleskapet.
Kremostkrem
7. Visp fløten løsvispet. Tilsett deretter kremosten og visp til en fast og fin krem.
8. Tilsett vaniljesukker og melis og vend forsiktig ned i røren til den er helt jevn.
Montering
9. Legg kompott og et lag kremostkrem mellom hver kakebunn. Avslutt med å fordele resten av kremostkremen på kaken og langs kantene.
10. Garner med jordbær, noen knuste marengser og sitronmelisse.

Legg igjen en anmeldelse