/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Sommerlig kake med karamellsausKAKEBUNNEN3 egg2 dl sukker2 bitre mandler revet + noen dråper mandelaroma50 g smeltet smør1 dl melk1,5 dl mel1,5 dl mandelmel1,5 ts bakepulver2 ts vaniljesukkerGLASUR400 g kremost100 g smør2 dl melis1,5 dl jevnt aprikossyltetøyKARAMELLSAUS1 dl fløte1 dl sukker1 dl sirup, lys1 ts vaniljesukker
FremgangsmåteSmelt smøret og hell i melken. Visp egg og sukker. Hell i egg-røren og bland inn resten utenom de hakkede mandlene. Hell røren i tre mindre former (16 cm) og dryss over den hakkede søte mandelen. Stek nederst i ovnen på 175 grader i ca 30 minutter, eller til den har blitt gyldenbrun og ikke røren fester seg på bakepinnen, la den avkjøles. Lag karamellsausen. Bland fløte, sukker og sirup i en kjele. Kok opp og la det surre på svak varme i ca 5 minutter, og rør inn vaniljesukkeret. La den avkjøles helt. Lag glasuren. Bland alle ingrediensene til en jevn røre. Fordel et lag mellom hver bunn og dekk deretter hele kaken med den samme glasuren. Drypp over karamelsausen og la den renne over kanten av kaken. Pynt med ferske aprikoser, noen grønne blader og bjørnebær.

Sommerlig kake med karamellsaus

Sommerlig kake med karamellsaus
Ingredienser
KAKEBUNNEN
3 egg
2 dl sukker
2 bitre mandler revet + noen dråper mandelaroma
50 g smeltet smør
1 dl melk
1,5 dl mel
1,5 dl mandelmel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
GLASUR
400 g kremost
100 g smør
2 dl melis
1,5 dl jevnt aprikossyltetøy
KARAMELLSAUS
1 dl fløte
1 dl sukker
1 dl sirup, lys
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og hell i melken.

  2. Visp egg og sukker.

  3. Hell i egg-røren og bland inn resten utenom de hakkede mandlene.

  4. Hell røren i tre mindre former (16 cm) og dryss over den hakkede søte mandelen. Stek nederst i ovnen på 175 grader i ca 30 minutter, eller til den har blitt gyldenbrun og ikke røren fester seg på bakepinnen, la den avkjøles.

  5. Lag karamellsausen. Bland fløte, sukker og sirup i en kjele. Kok opp og la det surre på svak varme i ca 5 minutter, og rør inn vaniljesukkeret. La den avkjøles helt.

  6. Lag glasuren. Bland alle ingrediensene til en jevn røre. Fordel et lag mellom hver bunn og dekk deretter hele kaken med den samme glasuren.

  7. Drypp over karamelsausen og la den renne over kanten av kaken. Pynt med ferske aprikoser, noen grønne blader og bjørnebær.

Legg igjen en anmeldelse